A közvélemény nagyon érzékeny most az egyes botrányokra, így az első komolyabb dolog újra megnyithatja a kormány bukásának és az előrehozott választásoknak a kérdését – vélekedik az IVO intézet elemzője,  Grigorij Mesežnikov.

 

Robert Fico és Peter Pellegrini hétfőn bejelentették, hogyan képzelik el az új kormány összetételét. Ön szerint ez tényleg egy új kormány?

 

Inkább felemás megoldás. Szélesebb kormányátalakítást is el tudok képzelni. Érintve azokat a tárcákat, ahol nyilvánvaló problémák voltak, és nem csak a Kuciak-gyilkosságot követő politikai válsággal függenek össze.

 

 hirdetes_810x300  

Melyik további minisztereket kellett volna lecserélni?

 

3 szaktárca említhető meg: A szociálisügyi, a védelmi és a mezőgazdasági minisztérium.

 

Gondolja, hogy a kormány Smeres részét Robert Fico és Robert Kaliňák fogja irányítani?

 

Kaliňák talán nem, de hogy Fico igen, arról egyáltalán nem kételkedem. Biztosan ő fogja irányítani. Hiszen ismerjük őt, nagyon erős hatalmi reflexszel rendelkező ember. Igyekezni fogja úgy alakítani a dolgokat, hogy a fő politikai akaratot, mely most van kialakulóban, leginkább o befolyásolja.

 

Képes lesz Pellegrini a fontos dolgokban ellenállni Ficonak?

 

Induljunk ki abból, amit Pellegriniről tudunk. Az utolsó pillanatig támogatott mindent, amivel Fico előjött. Még a Sorossal kapcsolatos hihetetlen konspirációs elméleteket, lózungokat is, sőt, magyarázta azokat. Megvan az esélye arra, hogy független, autonóm politikusként profilálódjon, de óvatos lennék e téren, és inkább azt várom, hogy Fico utasításait fogja követni.

 

(…)

 

DenníkNPolitológ Mesežnikov: Nová vláda? Mali vymeniť viac ministrov

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!