Žitňanská nélkül az igazságügyi minisztériumnak nincs értelme a Most számára. Gál Gábor nem segít Szlovákiának, a párt választói pedig nem fogják értékelni ténykedését.

 

A régi-új kormányban a Most-Hídé marad az igazságügyi minisztérium, de Lucia Žitňanská helyett Gál Gábor lehet a miniszter. Újabb ok arra, hogy Pellegrini bábkormánya meg se alakuljon.

 

Tisztán formálisan a Most számára ez siker – magyar politikus ilyen szimbolikus és fontos posztot ritkán tölt be. Egy igazságügyi miniszter presztízsét tekintve mégiscsak más kategória, mint valamilyen közlekedésügyi-, vagy környezetvédelmi miniszter.

 

 hirdetes_300x300  

Magyar ember ilyen posztot eddig nemcsak azért nem töltött be, mert szlovák kollégái nacionalista okokból nem engedték. A magyarok sem érdeklődtek a tárca iránt. A magyar politikusok és választói számára sokkal fontosabbak azok a lenézett minisztériumok, melyek sok pénzt osztanak szét. A fő vonzerő a magyar politika és választói számára mindig az volt, hogy kormányoldalról több pénzt juttassanak Dél-Szlovákia számára.

(…)

 

Gál nem győz meg senkit arról, hogy a párt komolyan gondolja a korrupcióellenes küzdelmet. A szlovákok legfeljebb arra emlékezhetnek vele kapcsolatban, ahogy dadogott és teljes hozzá nem értését bizonyította, amikor Malina Hedvig első ügyvédje akart lenni.

 

Magyar körökben olyan embernek tartják, aki Bugár jóindulatát a restitúciós és földbizniszekkel szerezte meg. Miniszterként teljesen fölösleges lesz úgy a párt, mint Szlovákia számára.

 

 

DenníkNPeter Morvay: Dvojnásobne zbytočný minister – pre Most aj pre Slovensko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!