A kormányfő elfogadhatatlannak tartja azt az embert, akinél előde, és a Smer elnöke lakik.

 

Peter Pellegrini egyelőre nem nagyon ugrált. A legnagyobb bátorságot az országos rendőrfőkapitánynál mutatta. Ráadásul rögtön kétszer: amikor megegyezett Tibor Gašpar távozásáról, és amikor blokkolta Denisa Saková jelöltjeként az utódát, Marián Slobodníkot.

 

Két önálló döntés, ami nem tetszett Robert Ficonak. Egy kormányfőtől, aki igyekszik bizonyítani, hogy nem csak egy bábu, ez nem túl sok. Ennek ellenére nem kizárt, hogy épp Pellegrini felemelkedését látjuk. Egyelőre még csak úgy tűnik, de mégis.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Egy dolog teljesen világos: Az érv, amit Pellegrini és a Smer további emberei használtak az új rendőrfőnök kinevezésének megállítására, nyílt konfliktust jelent Ficoval és Kaliňákkal. Marián Slobodník nem ment át, mert Ladislav Bašternákkal vállalkozott.

 

Bašternák egy adócsaló. Fico és Kaliňák kormányzásának szimbóluma, hogy a hozzá hasonló emberek azt tehettek, amit csak akartak, és tudták, hogy semmitől sem kell tartaniuk, mert vagy ki sem vizsgálták az ügyeiket, vagy pedig lezárták azzal, hogy nem történt bűncselekmény.

(…)

Pellegrini most ezen változtatott. Bašternák a kormányfő számára probléma. Az áttörés abban van, hogy mostantól nem veheti úgy, hogy ez nincs így.

 

Peter Pellegrini egészen mostanáig nem tűnt egy határozott politikusnak. Mindig ott állt jól nevelten Fico mellett. Amikor Fico minisztere volt, vagy amikor a helyébe lépett, nem volt képes mondani egyetlen mondatot sem. De ő is látja, hogy Fico a végét járja. A szégyen, amit a nyugdíjplafonnal művel, és amelynél Matovičnál kell koldulnia támogatásért, csak bizonyítja mindezt.

 

Bašternák egy normális országban már két éve a politikai véget jelentette volna Ficonak és Kaliňáknak.  De ők túlélték. Most viszont utolérte őket. Fico a végét járja. Pellegrini épp közölte vele, hogy az eddigi korszaka elfogadhatatlan a számára.

 

DenníkNMatúš Kostolný: Koniec Fica: Bašternák je problém už aj pre Smer

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!