A fiatal német nők olyasvalamit éltek át, amit legutóbb a nagyanyáik vagy dédnagyanyáik éltek át a második világháború végén, és amit eddig elképzelni sem tudtak – hogy férfihorda úgy vadászik rájuk, mint űzött vadra, tapogatja, zaklatja, levetkőzteti… tegnapig 90 büntető feljelentést tettek. (…)

 

(…)A valóság, hogy december 31-én a kölni főpályaudvar melletti teret idegenek foglalták el – arabok, afrikaiak, mint ahogy a kölni rendőrség is elismerte – a németek pedig menekültek.

 

Az első probléma még éjfél előtt jelentkezett, ezért a kölni rendőrség „feloszlatta” a tömeget a főpályaudvar melletti téren. „Feloszlatni” a német naivitás és engedelmesség  szerint azt jelenti, hogy a rendőrség az érintetteket megdorgálta és kitessékelte a térről. Ez működhet a németeknél, de az „arab és észak-afrikai kinézetű” férfiak csak beljebb vonultak a pályaudvar belseje felé, és folytatták… mit is, valójában? Talán legfőbb ideje egyenesen kimondani: folytatták a bajkeverést. De ezzel a kölni rendőrség  már nem foglalkozott, mert a pályaudvar a szövetségi rendőrség hatáskörébe tartozik. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Hajnali egy órakor olyan „polgárháborús körülmények uralkodtak, amit még sosem láttak”, ahogy több szemtanú beszámolt róla. A rendőrség nem győzte, a helyi zárkák megteltek, több mint másfél órán keresztül nem tudták rendőrautókkal elszállítani az őrizetbe vetteket, ezért a gyanúsítottakat elengedték, így a büntetés kimerült egy szóbeli figyelmeztetésben. Valakinek, aki kemény életet élt Afrikában, ez az eljárás nevetségesnek tűnhetett, főleg, ha alkoholos befolyásoltság alatt áll és egy 1000 fős horda tagja. (…)

 

(…)Már január 1-jén ebéd után, a „Nett-Werk Köln” nevű facebook-csoportban elkezdték leírni a hölgyek, mit éltek át. Ez a csoport tegnapig 148 ezer tagot számlált, és ma reggelre eltávolították a Facebook-ról. (…)

 

Tegnap délben, tehát 5 nappal a történtek után sajtótájékoztatót tartott Henriette Reker, Köln város főpolgármestere. A különböző blablákon túl azt javasolta a nőknek, hogy az idegenektől (a német nyelvben ez jelenthet külföldit is) tartsanak egy karnyi távolságot, és csoportokban közlekedjenek… (…) Azon kívül, hogy ezer ember között technikailag sem megoldható egy karnyi távolságot tartani, a főpolgármester-asszony csak így, a sorok között eltörölte Kölnben a civilizációnk és kultúránk egyik legnagyobb vívmányát, a nők szabad és biztonságos mozgását bárhol és bármikor. (…)

 

Meg vagyok győződve arról, hogy a kölni rendbontásokban (de nem csak ott, hanem más német városokban is, csak kisebb mértékben) napjaink migránsai is részt vettek. Máskülönben nehéz megmagyarázni, hogy eddig ilyesmi miért nem történt meg. (…)

 

Nemsokára Kölnben megkezdődik a farsang, márpedig Köln a farsangi rendezvények központja, a főpolgármester-asszony hát majd megnézheti, mennyi migráns jön el rájuk. Csak nem azt várja, hogy a szállásokon fognak csücsülni. (…)

 

Europskenoviny.sk, Richard Sulík: Vytriezvenie zo silvestrovskej orgie

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!