A Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója, Klein Dávid és Suhajda Szilárd május 23-án hajnalban indultak el az alaptáborból az utolsó, egyben csúcsmászó körükre. Még aznap jó tempóban elérték a 6500 méter magasan lévő kettes táborukat, ahol az éjszaka folyamán Szilárd rosszul lett, és az aggasztó állapota miatt választani kényszerült.

 

Szilárd az egészsége, illetve az expedíció további sikere érdekében reggel a visszafordulás mellett döntött, és a saját lábán, átkelve a veszélyes Khumbu-jégesésen május 24-én napközben épségben megérkezett az alaptáborba.

 

“Egy iszonyatosan nehéz, de egyértelmű döntést követően, hirtelen leromlott egészségi állapotom miatt, a mai napon kénytelen voltam visszaereszkedni az alaptáborba. Nehéz leírni azt a csalódottságot, amit érzek, azonban az expedíció nem ért véget! Éppen ezért, igyekszem csakúgy mint eddig, szívvel-lélekkel Dávidra és a Hegyre koncentrálni! Ő továbbra is odafent van, napról napra egyre magasabban, így minden figyelmet és biztatást megérdemel! Dávid és az Everest története majdnem tíz évet ölel fel. Végtelenül boldog és büszke lennék, ha sikerülne elérnie a célját! Naponta többször is rádiózni fogunk Vele és izgatottan várjuk a híreket! Bár ott lehetnék mellette! Dávid! Erőt és jó szerencsét, Barátom! Várunk vissza!”

 

írta Szilárd.

 hirdetes_810x300  

 

everestexpedicio.hu, Váratlan fordulat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!