Az Európai Bizottság számára már 2009-től világos, hogy Görögország nem teljesíti a shcengeni szerződésből adódó kötelezettségeit. Ezért 2010-ben az EB elindította az úgynevezett „infringement” eljárást, aminek célja annak elérése volt, hogy Görögország legalább kötelezettségei egy részének eleget tegyen. Azóta eltelt 6 év, és az EB nem tett semmit az üggyel kapcsolatban.

 

Hogy Görögország nem látja el kötelező feladatait, az az EB kudarca is.

 

A schengeni szerződésben főleg arról van szó, hogy védeni kell a külső határokat. Az, hogy Görögország tagja a schengeni övezetnek, önmagában is értelmetlen, hiszen nem határos egyetlen másik schengeni országgal sem.

 

 hirdetes_810x300  

Schengen számára Görögország egyfajta sziget, épp ezért – és persze kötelezettségei nem teljesítése miatt is, – ésszerűbb lenne kizárni őt az övezetből. Ez lenne a legjobb megoldás.

 

(…) A tavaly óta tartó migránsválság során Görögország nem látta el alapvető feladatait, nem tudta kezelni a helyzetet, és csak úgy továbbengedte a menekülteket és migránsokat.

 

Az EB-nek ahelyett, hogy állást  foglalna a schengeni külső határok védelme mellett, az jutott eszébe, hogy a kvótarendszeren keresztül szétszórja a menekülteket és migránsokat Európában. Ezzel hosszútávon sem Szlovákia sem az SaS nem tud egyetérteni.

 

Az Európai Parlamentben már legalább ötször szavaztunk a kötelező betelepítési kvótákról, és egyetlen alkalommal sem szavazott igennel egyetlen szlovák képviselő sem. Ennek ellenére az EB figyelmen kívül hagyja a lakosság és a tagállamok többségének akaratát. (…)

 

Azért bírságolni a tagállamokat (…), mert lakosaik érdekeit képviselik, súlyos megsértése az együttélésnek, mindennemű szabálynak és normának, amelyek alapján az Európai Unióban egymás mellett élünk.

 

Egyszerűen az EB-nek is az európai polgárok álláspontját kell képviselnie.

 

SaS je proti pokutám za migrantov

S POKUTAMI ZA NEODOBRATIE MIGRANTOV ZÁSADNE NESÚHLASÍMEVnucovať členským krajinám migrantov cez povinné kvóty (Europarlament hlasoval o nich už 5 krát) je ignorovaním vôle občanov. Tieto krajiny pokutovať sumou 250 tisíc eur za každého neodobratého migranta, je zvrhlosť. SaS je zásadne proti.

Gepostet von Richard Sulik am Mittwoch, 4. Mai 2016

 

A szerző saját facebookoldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!