Az uborkaszezonba belefáradt, némi politikai izgalmat is kívánó polgár most felkapta a fejét: igen, ez az! Erre várok hónapok óta! Előrehozott választás kell – a la Simon Zsolt!

 

(…)

 

népszavazással nem lehet új választásokat kierőszakolni – de ez most nem lényeges. A lényeges az, hogy újból meg lehessen vezetni a tapasztalatlan dél-szlovákiai (magyar és szlovák) polgárt, és becsatornázni őt egy újabb pártfelfuttatási kísérletbe (a Hlina-pártot ugyanis Zsoltunk már megvette, a párt, mint olyan, már a zsebben van).

 

 hirdetes_810x300  

Most tekintsünk el attól, hogy Simon Zsolt a rombolók prototípusa, s a „demokratát” is azután találta meg magában, hogy a Most dobta a mezőgazdasági miniszteri posztot, amelyet ő annyira óhajtott (volna).

 

(…)

 

Megint csak üres érdekek körül forog az egész történet, gazdag fiúk pénztárcái körül. Arról van szó, hogy a Most-Híd körül csoportosuló gazdasági emberek egy része elégedetlen. Hiába, csak gyenge, egy számjegyű eredményre sikeredett a rengeteg pénzt felzabáló, két számjegyes eredmény reményét sejtetni hivatott kampány. Kevés a poszt (és a pénzcsatorna) és sok a fóka (a nagy pénztárcák víziójától elbódult, Híd körüli szürkezóna).

 

Ezért a szlovákiai magyar gazdagfiúk (nem helyesírási hiba, hanem a viszonyokat a legjobban kifejező szó) összejöttek, és ott az alábbiak hangzottak el. Idézőjelben írom, mert az egyik résztvevőtől tudom:

 

„Vissza kellene térni a régi, szép időkhöz, amikor volt egy viszonylag erős, 11 százalékos pártunk, amely nekünk is több pénzeket csorgatott, s ahol mi, Csáky megjelenéséig, diktáltunk a politikusoknak. A jelenlegi két párt (MKP, MOST) jelenleg viszont nem képes együttműködni. Ugyanakkor, bár a Most-Hídtól elmennek a kiábrándult emberek, nem mennek vissza az MKP-hoz.

 

Kell tehát egy harmadik párt, amely felfogja ezt az elvándorlást, és szerez még szavazókat az eddigi inaktívak közül is. Egy magyar-szlovák regionális párt megszerezhet 2-3 százaléknyi támogatottságot, s ezzel az MKP és a Most számára partnerré válhat. Egy ilyen hármas koalíció eredményezhetne 9-10 százalékot, s az új konstrukcióban a jelenleg kiszorultak is helyzetbe kerülhetnének.”

 

Hát erről lenne szó, nem az előrehozott választásokról. Aláírásával és lakcíme megadásával mindenki Simon Zsolt pártjának felfutását támogathatja. És néhány nagypénztárca tulajdonosának reményeit növelheti.

 

Csáky Pál: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!