A múlt héten határozatban vádat emeltek a NAKA ügyésze, V. Špirko ellen. A határozatból világosan látszik, hogy V. Špirko semmilyen törvénysértést nem követett el, csak tisztességesen végezte a munkáját.

 

Ezért megállítható – a [Špirko által felügyelt] eljárások a Belügyminisztérium és a Smer felsővezetése ellen irányultak. Egyúttal meg kellett tudniuk, milyen bizonyítékokat szerzett Špirko a Kaliňák, Počiatek és Bašternák közötti pénzügyi tranzakciók vizsgálatával kapcsolatban.

 

És a NAKA-nak is demonstrálni kellett saját erejét, hogy minden tisztességes nyomozó és ügyész kétszer is meggondolja, hogy akar-e kommandósokat látni a munkahelyén és akarja-e, hogy besározzák a nevét.

 

 hirdetes_400x285  

Ezzel a lépéssel Szlovákia jelentős lépést tett a maffia-oligarcha állam felé. Sajnálom a Smer koalíciós partnereit, akik hallgatnak és bárgyú mosollyal azt mondják a kamerákba, hogy „minden gyanús esetet ki kell vizsgálni”.

 

Ne hagyjuk meghurcolni ezt az országot. Jöjjenek el este, és mondják el Nagyszombatban és a Bonaparte előtt, hogy ez a Tátra alatti ország a miénk – nem Kaliňáké, nem is Ficoé de Bašternáké sem.

 

(…) harcoljunk ma együtt az igazságért – máskülönben évek múlva gyermekeink azt fogják tőlünk kérdezni, mit tettünk, amikor megtört a jelleme ennek az országnak. Én azt szeretném mondani a gyerekeimnek, hogy a jó ügyért harcoltam. És ön?

 

 

Daniel Lipšic: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!