Az SaS-el együtt 2 millió újságot nyomtattunk ki „KALI špeciál” címen azzal a céllal, hogy széthordjuk a legeldugottabb faluba is, hogy mindenki megtudja, milyen maffia van ma kormányon.

Rendes szerződést kötöttünk a Szlovák Postával, bejegyeztük az újságot a Kulturális Minisztériumban, a 3 kamionnyi újságot elvittük a postára, ahogy azt megszabták. Ez volt kedden reggel.

 

A szerződés értelmében a posta vállalta, hogy három napon belül széthordja az újságokat a postaládákba, azaz a mai napig.

 

A valóság? Még csak el sem kezdték. Először azt mondták, hogy nem értenek egyet a tartalmával (érthető, hiszen a tákolmány-kormány jelöltjeiről van szó). Mi azt mondtuk nekik, hogy a törvény nem teszi lehetővé a cenzúrát, mint ahogy a szerződés sem ad erre lehetőséget.

 hirdetes_810x300  

 

Ezt követően azt mondták, hogy kérik a Kulturális Minisztérium igazolását arról, hogy a nyomtatvány be van jegyezve. Csakhogy ezt még kedden reggel leadtuk nekik az újságokkal együtt, mint ahogy online is elérhetik a minisztérium jegyzékében.

 

Majd azt mondták, hogy egyeztetnek a minisztériummal. Így hát megkérdeztük a minisztériumot…ott semmi ilyenről nem tudtak. Senkivel a postától nem tárgyaltak, mint ahogy a posta korábban sem konzultált még ezügyben.

 

A Tákolmány Paška szellemében azt mondta,, hogy „nyerd meg a választást, és bármit megtehetsz,“ amivel visszarepítettek bennünket 89 novembere elé, bevezették a cenzúrát, és ők fogják eldönteni, mit lehet írni és terjeszteni és mit nem.

 

Danko elveszi tőlünk a szabad véleményalkotás jogát a parlamentben, a Tákolmány jelöltjei a postán pedig elveszik a sajtószabadságot. Lassan, de biztosan főznek bennünket, mint a békát a forró vízben…észre sem fogjuk venni, és kifehérednek a szemeink a kicsapódott fehérjéktől…utána pedig már késő lesz kiabálni, nem lesz már hozzá elég erőnk.

 

Kali special

 

Igor Matovič: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!