A finom halászlé közel sem az egyedüli remek dolog volt, amit mai hivatalos magyarországi látogatásomon megéltem.

 

Áder János köztársasági elnök megígérte, hogy a legközelebbi halászlét ő főzi nekem. Ha betartja, elviszem őt kipróbálni a tátrai lejtőket.

 

Sosem voltak ilyen jók a kétoldalú kapcsolataink, aminek őszintén örülök. A szomszédi viszony tekintetében példaként szolgálunk az Európai Unión belül is.

 hirdetes_400x285  

 

Mindezt érezni lehetett abban az iskolában is, melyet Budapesten meglátogattam. Évről évre növekszik a szlovákul tanuló diákok száma. Honfitársaink dicsérettel szóltak a magyar kormány kisebbségekhez fűződő viszonyáról

 

Mintegy 35 ezer Magyarországon élő személy állítja magáról, hogy szlovák gyökerekkel rendelkezik.

 

Gyakran járok Dél-Szlovákiába is. Az emberek azt mondják nekem, hogy a konfliktust csak a politikusok szítják. Ezért nagyon örülök, hogy mindkét fél az esetleges nyitott kérdéseket a tárgyalóasztal mellett oldja, nem pedig sajtótájékoztatókon. A hangnem és a hozzáállás, amit a politikusok választanak, a kétoldalú kapcsolatainkon is visszatükröződik. Itt látni a politikusok akaratát és feladatát.

 

Polgárainkat hidak, iskolák, utak és a kultúra köti össze. Ezek azok a projektek, amelyekkel foglalkoznunk kell a későbbiekben is.

 

kiska_ader

 

Andrej Kiska: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!