Ausztria leendő elnöke megígérte: minden tekintélyét latba vetve azon fog munkálkodni, hogy megakadályozza az Európai Unió szétesését. (…)

 

(…)

 

Megválasztása szerinte egy egyértelmű, piros-fehér-piros jelzés Európa nagyvárosaiba és falvaiba, hogy az európai, világra nyitott út is sikerhez tud vezetni. A választási eredmény Van der Bellen szerint azt is jelzi, hogy az osztrákok többsége újfajta beszédmódot, konstruktívabb párbeszédet szeretne a közéletben, de a médiában is.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

„A lehető legjobban szeretném képviselni Ausztriát külföldön, belföldön pedig azért szeretnék tevékenykedni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Szeretném, ha gyerekeink békében és örömben nőnének fel, hogy a férfiak és nők között lévő máig is fennálló egyenlőtlenségek mérséklődjenek”

 

– fogalmazott a leendő osztrák államfő, majd bejelentette, az egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy minden tekintélyét latba vetve mindent megtesz azért, hogy Európa egy irányba mozogjon, ne szakadjon szét.

 

Végül arra kért mindenkit: ne feledje el, hogy az adventi időszakban vagyunk:

 

„Amikor az állítólagos megosztottságról és lövészárkokról beszélünk, ne feledjük: ezek nem tartanak örökké. Mégiscsak emberek vagyunk. Hagyjuk a pártokat, a táborokat, keressük egymás társaságát, legyen az egy hüttében, a metróban, a főtéren, a templomban. Próbáljunk kevesebbet veszekedni, hallgassuk meg egymást, tartsuk tiszteletben a másik véleményét, próbáljunk meg legalább beszélgetni. Tegyük meg az első lépést!”

 

 

Facebook: Pressestatement Alexander Van der Bellen

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!