Az RTVS mai (december 11. – a szerk. megj.) Öt perc múlva tizenkettő című műsorában Andrej DANKO igencsak indiszkrét volt, mikor egy olyan találkozóról beszélt, amelynek bizalmasnak kellett volna maradnia. Ezért néhány tényt szeretnék közölni Önökkel:

 

  1. Szeptember 29-én vasárnap Andrej DANKO-val a TA3 hírtelevízióban voltam, és már a műsor alatt felvetette, hogy néhány dolgot jó lenne átbeszélni egy kávé mellett. A [televíziós] vita után DANKO javasolta, hogy valamikor elmehetnénk vacsorázni, amire én azt mondtam, rendben. (…)

 

  1. Október 5-én DANKO felhívott (a választások óta először), és megkérdezte, van-e valamilyen új kutatásom. Ennek apropóján megegyeztünk, hogy SMS-ben küldök neki néhány időpontot.

 

  1. A javasolt időpontokból kiválasztotta november 10-ét, amikor is egy hainburgi étteremben találkoztunk. A találkozó nagyjából 30 percig tartott. Hainburgot DANKO javasolta, mert hogy a találkozó legyen bizalmas.

 

  1. Magán a találkozón DANKO főleg arra volt kíváncsi, hogy támogatnánk-e az előrehozott választásokat, amire én azt válaszoltam, „biztos, hogy igen”, mégpedig azért, mert ez a kormány sok választó átverése árán jött létre. DANKO ellenben arról beszélt, hogy szeretné megakadályozni, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök induljon a parlamenti választásokon (az elnök hivatali ideje 2019-ben jár le, a parlamenti választásokra 2020-ban kerülne sor, ami kiváló időzítés lenne az „átköltözésre”).

 

 hirdetes_300x300  

DANKO ugyanis azt állítja, hogy a SMER és az SNS támogatottságának összege mindig valahol 50 százalék körül alakult és az utóbbi tíz évben ez meg is mutatkozott (lásd a grafikon). De ha Andrej Kiska vezetné a Progresszív Szlovákiát, mint ahogy az állítólag már eldőlt és valahogy DANKO fülébe jutott, akkor a választók a SMER-től az SNS-en kívül a PS-hez is vándorolhatnak, és akkor a miniszterelnökségről szóló álmai szertefoszlanak.

 

Végezetül: DANKO-t nem hívtam, nem kerestem, találkozást sem kezdeményeztem. Telefonáltunk, és röviddel a márciusi választások után SMS-eztünk, és a következő kapcsolatfelvétel október 5-én történt, amikor ő hívott engem. Ezen kívül semmi. Ezeket a tényeket DANKO kiforgatta, és ehhez hasonlót utoljára Procházkával éltem meg.

 

A másik dolog, ami sokat elárul ennek az úrnak (Dankonak) a jelleméről, az a találkozó nyilvánosságra hozatala, aminek egyébként bizalmasnak kellett volna maradnia. Valami hasonlóval jött legutóbb a PENTA is, mikor Haščák találkozni akart velem és végül ők hozták nyilvánosságra.

 

 

Facebook/Richard Sulík

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!