Szlovákia évente 1,1 milliárd euró értékben importál élelmiszert, teljesen feleslegesen. Nem egzotikus gyümölcsöket hozunk be, (…) hanem hétköznapi húst, olyan élelmiszereket importálunk, amit magunk is elő tudnánk állítani.

 

(…) Németországból például 50 millió euró értékben hozunk be húst évente. Mire jó ez? Mi nem vagyunk képesek sertést és marhát tartani?

 

Az elmúlt húsz év idióta politikájával azt értük el, hogy ahelyett, hogy 50 ezer emberrel többen dolgoznának a mezőgazdaságban, Németországban Csehországban és Lengyelországban dolgoznak ebben az ágazatba, és feleslegesen veszik el a mieinktől a munkahelyeket, amelyeket itthob is kialakíthatnánk.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiában nagyjából 200 ezer tartós munkanélküli van. Ha élelmiszeriparilag önellátók lennénk, legalább egy kicsivel jobban, mint most, akkor 50 ezer alacsonyabb képesítésű ember találhatna munkát a mezőgazdaságban.

 

És tegyenek fel maguknak egy egyszerű kérdést. Hogyan lehetséges, hogy a jóval tehetősebb németországi munkaerőnek megéri sertéseket tartani a szlovák piac számára. Láthatják, hogy saját hülyeségünk miatt esünk el egy milliárd eurótól, amiből magasabb minőségű élelmiszerünk is lehetne, és amellyel 50 ezerrel több munkahelyet teremthetnénk.

 

 

 Facebook/Milan Krajniak

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!