A választások óta eltelt egy év is azt bizonyítja, hogy egy nagyon komoly, nehéz, de egyben felelősségteljes döntést hozott a Híd pártja. Hiszen ha megnézzük kisebbségi téren, a sok elmúlt időszakban megvalósított elképzelésből ha rendszerszintű elképzeléseket és javaslatokat vesszük, akkor nemcsak megmentettük az iskoláinkat,  hanem most készül az a következő törvény, amivel az anyagi finanszírozást is be tudjuk biztosítani.

 

De említhetném például a kisebbségi kultúrák támogatására szánt törvénytervezetet, amit most már a parlamentbe benyújtott a kormány. Arról szól, hogy sem politikus, sem lobbicsoportok ne tudjanak beleszólni abba, hogy milyen kisebbségi kultúrák melyik részét és mennyivel támogatja az állam.

 

Emellett említhetnénk számos olyan egyéb dolgot, ami megkönnyíti az itt élő szlovákiai kisebbségeknek az életét. Ezért léptünk be a kormányba, ez volt a célunk és az elmúlt egy év bizonyítja azt, hogy ezt a célt fokozatosan, lassan, lépésben meg lehet valósítani és el lehet érni.

 

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!