Orbán minisztere olyan törvényt terjeszt a magyar parlament elé, amely a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) rektora szerint 26 év után a régió legszínvonalasabb egyetemének bezárásához vezethet.

 

A CEU a Times listája szerint a 100 legjobb egyetem között van a humán szakok alapján. Ha én Fico, Plavčan, vagy a SARIO vezetője lennék, azonnal felemelném a telefont és találkozót kérnék a rektortól és az egyetem igazgatótanácsának elnökétől és megpróbálnám Szlovákiába csábítani őket.

 

Ha az Audi bezárná a magyarországi gyárát, kezünket-lábunkat törve igyekeznénk a kedvükben járni, adókedvezményeinket és befektetési támogatásainkat vörös szalaggal kötnénk át, hogy ide csábítsuk őket, hogy új munkahelyeket hozzunk létre a román és a szerb vendégmunkásoknak.

 

 hirdetes_810x300  

Miért nem vagyunk képesek első osztályú befektetőként tekinteni az ilyen egyetemre? Több, mint ezer magasan képzett munkaerő, több ezer gazdag külföldi diák, akiknek étkezniük, lakniuk, közlekedniük kell, hogy a tudás alapú gazdasághoz való hozzájárulásukról ne is beszéljünk. Hahó, ilyen sokat akarok? Ugyanígy látja Miroslav Beblavý kolléga és mindenki, aki érti, hogy minőségi iskolák nélkül összeszerelő üzemek maradunk (az is átmenetileg.)

 

 

Juraj Droba (Az SaS parlamenti képviselője és Pozsony megye megyefőnök-jelöltje): Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!