A Besztercebánya-megyei választás minden bizonnyal a legnézettebb események közé tartozik majd. A polgári demokratikus közösség és a szélsőséges oldal találkozása egész Szlovákia szempontjából mérvadó lesz és Szlovákia fejlődésének szempontjából rendkívül fontos lehet.

 

A kormánykoalíció céltudatosan változtatta meg a rendszert egyfordulósra, hogy Fico, Danko és Bugár embereinek nagyobb esélyük legyen a győzelemre. Besztercét odaadják Kotlebának annak érdekében, hogy máshol több helyet szerezzenek. Ha valaki az egyfordulós választási rendszerben szeretné megverni Kotlebát, akkor az nem csak jó programot, de együttműködést és megegyezést is követel egy erős kihívó oldalán.

 

Lunter jól kezdett. Az indulásának bejelentése után konkrét dolgokat mondott, programjának prioritásait és a régió legnagyobb problémáit. Világosan, érthetően és hitelesen. Mögötte állnak a régió polgári aktivistái és személyiségei is. Aki figyeli megszólalásait, nem tudta nem észrevenni azt a gondolatmenetet, amely a hazai közéletben szinte nem is létezik: a pozitív gondolkodást. (..)

 

 hirdetes_810x300  

Miközben Klus a mögötte álló pártok miatt csak korlátozott szavazói réteget tud megszólítani, addig Lunter a választók szélesebb rétegét megszólíthatja.  Ha igyekezni fog, akkor független jelöltként szélesebb publikumot szólíthat meg mint Klus, ekkor pedig az SaS, OĽaNO és a többi párt is megmutathatja, hogy a pártpresztízsnél többet ér nekik a demokrácia sorsa.

 

Ezután már elég csak visszahívni Klust és Luntert támogatni. Le kell vonni a következtetéseket az előző megyei választásokból.

 

Aktualne.sk – KOMENTÁR Mariána Balázsa: Proti Kotlebovi musí stáť jeden silný kandidát

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!