Robert Fico kormányfő egy Facebookon közzétett videóban reagált az SaS elnökének, Richard Sulíknak arra a kijelentésére, miszerint a jelenlegi politikai helyzet egyetlen tisztességes megoldása az előrehozott parlamenti válaszát lenne.

 

„Az SaS elnöke, Richard Sulík nem más, mint politikai amatőr és kalandor, amit minden lépése során bebizonyít. Minden 2014-ben kezdődött, amikor annak ellenére, hogy állandóan az EU-t szidta, elment az Európai Parlamentbe képviselőnek. Itt aztán nem bűzlött neki az a 21 ezer eurós csomag, amit EP képviselőként az aktivitására kapott.

 

Ahelyett, hogy otthon lenne és normális ellenzéki politikát folytatna, a brüsszeli bárokat járja, és csak akkor jön Szlovákiába, ha a politikai vér szagát érzi. Mindez először 2016-ban történt a parlamenti választások idején. Kormányt akart alakítani annak ellenére, hogy senki sem kérte rá, majd azután, hogy karddal akarta felbontani a pezsgőt, szétvágott kézzel visszatért Brüsszelbe. (…) Másodszor akkor bukkant fel, amikor a kormánynak arra a kijelentésére reagált, hogy Szlovákia az EU magjához akar tartozni. Akkor azt a kijelentést tette, hogy nem tartozhatunk a magba.

 

Tényleg nem állítom, hogy a kormányom tökéletes, de kérek szépen mindenkit, aki Szlovákia jövőjéről gondolkodik, hogy mondja meg, milyen irányba vinné ez a férfi Szlovákiát, ha a rendelkezésére állna a külpolitika?

 

Legutóbb azzal hozakodott elő, hogy előrehozott parlamenti választásokra van szükség. Sulík úr, én nem vagyok olyan amatőr, mint Ön, nem döntöm romba a saját kormányomat úgy, ahogy Ön csinálta 2012-ben. Az Ön óhaja az előrehozott választásokról csupán azt tükrözi, hogy Ön milyen politikát is szeretne csinálni: teljes káoszt, rendetlenséget, több rosszat, mint jot. Szlovákiában a jelenlegi kormánynak nincs alternatívája. Ismétlem, hogy ez a kormány nem tökéletes, de gazdasági sikerei vannak és nemzetközileg is elismert. Ez a kormány pontosan tudja, hogy mit szeretne: Szlovákiát az EU magjába juttatni.

 

(…)

 

Hölgyeim és Uraim! Minden lépés, minden szó, ami elhagyja Richard Sulík száját, csupán azt bizonyítja, hogy egy politikai kalandorról és amatőrről van szó. Az ilyenekkel pedig vigyáznunk kell.”

 

Robert Fico Facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!