Tegnap csaknem minden média névtelen forrásból az adóhivatalból származó információkhoz jutott hozzá. Én úgy tartom helyesnek, ha minden egyes politikus és tisztviselő, ha gyanú merül fel, kiáll, elmagyarázza álláspontját és válaszol a kérdésekre. Nekem nincs mit rejtegetnem.

 

Tegnap felvettem a kapcsolatot a KTAG vállalat ügyvezetőjével (…), hogy magyarázatot adjon arra, mi is történt. Az ügyvezető elmondta, hogy a KTAG már több mint 24 éve tevékenykedik Szlovákiában, ezalatt minden egyes számlát, áfát hiánytalanul és időben befizetett.

 

Ami a szóban forgó ügyet illeti, (…) a KTAG a közte és partnerei között köttetett szerződések alapján állított ki számlákat. 2014 áprilisában a vállalatnak áfavisszagénylése keletkezett, és ahogy az lenni szokott, az adóhivatal ellenőrzést tartott a KTAG-nál. Az adóhivatal nem tudott azonosulni a cég által alkalmazott könyvelési lépésekkel, és az áfa visszaigénylésével nem értett egyet.

 

 hirdetes_300x300  

Ennek alapján a KTAG azonnal kifizetett 9227 euró áfát és 15 543 euró pénzbírságot. A gazdasági év elteltével a jövedelemadót is megvizsgálták, ahol ugyanazon számlák alapján a KTAG kifizetett 27 114 euró adóhátralékot és 2711 euró pénzbírságot.

 

Ahogy az lenni szokott, az adóhivatal ez esetben is felkérte a rendőrséget, hogy vizsgálja meg, nem történt-e törvényszegés, így nyomozás indult a KTAG vállalatban ennek kiderítésére. (…) Az eljáró nyomozó kikérte a cég összes dokumentumát, kihallgatta a vállalat ügyvezetőjét, az alkalmazottakat, a partnereket, testvéremet. A nyomozó tavaly augusztusban minden dokumentumot visszaadott a cégnek azzal, hogy nincs ok a nyomozás folytatására, és lezárta az ügyet.

 

(…) Két megjegyzést engedjenek meg. Először is a névtelen kiszivárogtatóról. Szeretnék megkérni mindenkit és minden intézményt, amennyiben kifogásai vannak munkámmal, múltammal kapcsolatban,  mondják meg, hogy az adott problémáról, nyíltan, világosan, a sajtó előtt beszélhessünk, és ne névtelenek küldözgessék, akikről nem tudunk semmit.

 

A másik megjegyzés magáról az adatok kiszivárgásáról szólna. Sajnos, az adóhivatalokból ismétlődően szivárognak ki információk, és a levelezés, ami a cégünk, a rendőrség és az adóhivatal között történt, nyilvánosságra került, ami feleslegesen sok kérdést vet fel annak ellenére, hogy az esetet lezárták és mindent maradéktalanul tisztáztunk. Adódik tehát a kérdés, miért és hogyan szivárogtak ki adótitoknak minősülő adatok a hivataloktól.

 

 

facebook/Andrej Kiska

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!