Robert Fico hetek óta győzködi a szlovák közvéleményt, hogy mennyire fontos a maghoz tartoznunk, de azt nem mondta el, hogy ez mit is jelent valójában. Mibe fog kerülni, milyen előnyünk származik belőle.

 

A legfontosabb mint mondja, hogy valamilyen magban vagyunk és ezért hajlandó feláldozni versenyelőnyeinket. Erre ugrottak a szlovák kávéházi értelmiségiek is, akik állítják, ez tényleg nagyon fontos, nem számít, hogy a kormány rengeteg korrupciós botrányba keveredett, a legfontosabb, hogy a magba vezet bennünket.

 

Ma délelőtt az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker elmondta régóta várt fontos beszédét, de egy alkalommal sem említette a magot. Egyszer sem szólt a kétsebességes Európáról. Egyszerűen nincs szó a magról.

(…)

 hirdetes_300x300  

Mint ahogy ma is hallhattuk, semmilyen mag nem jön létre, mert az Európai Unió nagyon nehezen tudna így működni. Sőt, Jean-Claude Juncker azt mondta, az összes államnak az eurozónában lenne a helye. Ezzel én nem értek egyet, mert ezek az országok különbözőek, ami ma sem működik rendesen, a jövőben pedig még rosszabbul működhet.

 

Juncker azt is elmondta, hogy minden államnak a schengeni övezethez kellene tartoznia. Ezzel már hamarabb egyet lehet érteni. Nagyon örültem neki, amikor azt mondta, hogy jóval határozottabban kell védeni az Európai Unió külső határait. (…)

 

Robert Fico hetek óta feleslegesen traumatizálja a szlovákiai közvéleményt az európai maggal,  amiért cserébe nekünk meg kellene bocsátani vagy el kellene nézni a lopásokat. Ez egyszerűen nem igaz.

 

 

kép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!