Katalán függetlenségi népszavazás. Mindenkinek van véleménye róla. Pro és kontra. Azon országok, ahol az államalkotó nemzeten kivül jelentős kisebbség él (Szerbia, Románia, Szlovákia, stb.) lapítanak, mint tetű a var alatt. Félnek a precedens ertékű voksolás követkézményeitől.

 

Videók tömkelege árasztotta el az internetet, ahol a spanyol rendőrség túlkapásait, brutalitását nézhetjük végig. A brüsszeli bürökraták impotens hallgatása vérlázító. Az uborka görbületébe, vagy a nyúlketrecek méretébe belepofázó nagyokosok most valahogy nem papolnak a liberális demokrácia értékei mellett.

 

Míg László Petra állítólagos migráns gáncsolásánál minimum egy atomot akartak dobni Magyarországra, addig a katalánok önrendelkezési próbálkozásai a sárba vannak tiporva, és az ellenük aránytalanul fellépő spanyol hatalom túlkapásai mélyen el vannak hallgatva. Most nem megy az ájvékolás.

 

 hirdetes_810x300  
Kép: opb.org

 

Az európai ember szabadsága, sorsának alakítása tabutéma az Unióban. Csak az afrikából ránk zúduló életerős férfiak bírnak átlagon felüli jogokkal és az érinthetetlenek kasztrendszerébe tartoznak. Az egész EU egy undorító gazdasági gittegylet.

 

Azon kívül, hogy szabadon utazhatunk, tegye fel a kérdést mindenki magában, hogy mit adott neki az elmúlt tizenvalahány év? Minőségében, életszínvonalában mit változott az élete? Hol vannak megálmodott nyugat-európai bérek? Szánalmas az egész.

Dian Csaba: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!