Már régóta tudom, hogy a Denník N néhány szerkesztője szimpatizál az új politikai pártokkal és vezetőikkel. De olyan erősen szimpatizálnak, hogy egyre nagyobb az ellenszenvük azokkal szemben, akikkel nem szimpatizálnak.

(…)

Aktuális példája ennek az ellentétes érzelemhullámnak Konštantín Čikovský  „Beblavý észrevette, hogy Fico fejében egy kis Sulík lakozik, ezért örömmel támadja.” A szerző nemcsak PR-kampányt csinál a független ellenzéki Miroslav Beblavýnak, de dicséretei közepette többletmunkát is végez, ami ellen tiltakoznom kell.

 

Az újságíró  Čikovský hazudik, amikor azt írja: „A Smer vezetőjének fejében ráadásul egy apró Sulík lakik, aki azt ismételgeti, hogy az államnak csak a szegények dolgoznak, akik nem találnának rendes munkát, így pedig nincs értelme védeni őket vagy bővíteni jogköreiket és díjazásukat.” 

 

  hirdetes_300x300   

Soha nem mondtam, hogy az „államnak csak a szegények dolgoznak”, nem is gondolok hasonlót. Milyen logika lenne az, ha megsértenék minden becsületes embert, aki a közszférában dolgozik? Az állítom, hogy az állam szolgálatában dolgoznak azok, akik meglopják a közösséget, ártanak a közérdeknek és ezzel Szlovákia lakosainak. Állítom, hogy a politikában, a köztisztviselők körében olyan emberek is dolgoznak, akik nem lennének képesek boldogulni a magánszektorban. Ezek  a névtelen, rendkívül passzív kormánypárti képviselők és magas rangú állami hivatalnokok, akik csak pártérdekek mit  kerültek oda.

(…)

Ha nem egy Beblavý képviselőnek írt PR-cikkről lenne szó, nem érteném, hogy miért írja le rólam ezeket a hazugságokat és leegyszerűsítéseket Čikovský. Már jó ideje újságíró, tudnia kellene, hol él és ismernie kellene a szélesebb politikai kontextust. Tényleg ennyire értelmetlen lenne? (…)

 

Richard Sulík Facebook bejegyzése
fotó: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!