Tisztelt Farkas Iván! (hogy a”tisztelt” marad-e, majd kiderül)

 

Megdöbbenve olvasom a híreket, miszerint egyáltalán szóba jött, hogy az általunk megválasztott megyei MKP képviselőkkel együtt Milan Belica megyeelnök, s így gyakorlatilag a regnáló Smer – SNS – Most-Híd koalíció támogatását fontolgatják.

 

Segítek a döntésükben – NEM ERRE KAPTAK FELHATALMAZÁST TŐLÜNK. Tudniillik, ha ezt szerettük volna, akkor valószínűleg az említett koalícióra és Milan Belicára szavaztunk volna. De hát nem így tettünk, ugye?! Ez ennyire egyszerű.

 

 hirdetes_810x300  

Ön itt, a Facebook-on is magyarázta, hogy micsoda diszkriminatív döntések születtek az elmúlt időszakban.

 

S mi, polgárok is azt láttuk, hogy eddig bizony átnéztek Önökön, s így rajtunk, magyar választókon is Nyitra megye urai.

 

Ajánlom figyelmükbe Petőfi Sándor Kutyák dala ill. Farkasok dala c. verseit.

 

Önök most pusztán azzal, hogy elgondolkodtak ezen az ajánlaton, – mai szóval élve – lementek kutyába. A gazda megsimogatta a fejüket, dobott valami zsíros koncot, s máris elfelejtik az eddigi nélkülözést. Az a megyeelnök, aki a ciklus végén valószínűleg – érdemei elismerése mellett – bizonyára nyugdíjba vonul. Tehát nem jelent jövőt semmilyen tekintetben. S Önök egy ballaszthoz kötnék a jövőt. Nos, a ballasztnak van egy jellemzője – mindig lefelé húz.

 

Nem tudok, s nem is akarok új érveket, indokokat felhozni az összeborulás ellen. Megírták már ezt mások

Van az úgy, hogy az ismétlés a célszerű. Mint mondják, az a tudás anyja.

 

Ha beállnak Milan Belica mögé, gyakorlatilag kukába hajítják a szavazatainkat. Mondjuk, ez Önöknek talán már nem újdonság – az elmúlt 10-15 évben volt már rá példa néhányszor. Láthatjuk is, hol tartunk. Mindezt nem bántásból írom, hanem a csalódásainkat próbálom érzékeltetni.

 

De ha most valóban beállnak a sorba, azzal sokkal többet kockáztatnak. Az MKP talpra állásának lehetőségét, a felvidéki magyarság politikai képviseletének megerősödését. Talán az utolsó esélyt.

 

Éppen most, amikor végre a szlovák jobboldal is rájött, hogy a magyarok nélkül nem nagyon van esély váltani, változtatni. Nem nehéz felismerni, hogy a Nyitra megyei udvarlás valójában mi célból történik.

 

Persze, bizonyára tudna, s talán akarna is érveket felhozni, írni. Hogy a politika többek között a lehetőségek mérlegeléséről szól, stb. Most szólok, ne fáradjon ilyesmivel. Mert nem érdekel. Van ugyanis olyan, amin gondolkodni sem kell, ha az ember tudja a célt. S nincs az a rövidtávú cél, amiért megérné feláldozni a nagy egészet.

 

Sajnos, az alkalmatlanságuk már bebizonyosodott. Mert a híreknek arról kellene szólniuk, hogy – az egykori végvári várkapitányok példáját követve – meg sem hallgatták az ajánlatot. De Önök már elcsábultak. S tulajdonképpen mindegy hogyan döntenek. Az már csak csorbaköszörülés. De legalább ezt tegyék meg. Ha mi, VÁLASZTÓK, számítunk.

 

Ha nem, első leszek, aki az MKP-ból való kizárásukat fogja követelni. S úgy érzem, nem leszek egyedül. Persze lehet, hogy kérnem se kell majd.

 

Tisztelettel?! (Önökön múlik)

Feszty Zsolt: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!