A kiegészítő rendelési órák bevezetése, majd visszavonása egy hét leforgása alatt annak a mutatványa, hogy Robert Fico már csak a populista káosz megteremtésére képes.

 

A kiegészítő rendelési órákról elfogadott javaslat nemcsak aszociális, de rendszertelen is. Aszociális azért, mert a 30 eurós kezelési díj elfogadhatatlan egy olyan országban, ahol 400 eurós nyugdíjak vannak, az átlagfizetések pedig 900 euró körül mozognak. Rendszertelen azért, mert a  biztosításukat fizető polgárokat a vizsgálat során egyszeriben kizárják az egészségbiztosításból, és a kivizsgálást saját maguknak kell megfizetni. Amennyiben még a hatályba lépése előtt sikerülne megállítanunk a törvénymódosító javaslatot, büszkék leszünk magunkra. (…)

 

Ha Tomáš Drucker meg szeretné őrizni az önbecsülését, akkor jobban tenné, ha lemondana. Az egészségügyi miniszternek erős autoritással kellene rendelkeznie, amennyiben egy ilyen problémás tárcát szeretne irányítani.

 

 hirdetes_810x300  

Robert Fico és a SMER először szétlopta majd tönkretette az egészségügyet, utána pedig Tomáš Druckerre bízták az általuk elkövetett hibák helyretételét. Ma már a kormányfő azzal kérkedik, hogy a miniszterével bárhol képes feltörölni a padlót. Azután, hogy Drucker három hétig energiát nem kímélve, politikai autoritását bevetve az orvosi díjak bevezetését szorgalmazta, most Fico abból csinál kampányt, hogy mindezt visszavonja. Nem tudom elképzelni, hogy ezek után Drucker miként tudná erős miniszterként folytatni a pályafutását.

 

Miroslav Beblavý Facebook-oldala

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!