Megint itt van az asztalon a vereknyei hulladéklerakat problémája. Némi diszharmóniába is kerültünk a környezetvédelmi miniszterrel, mert az európai parlamenti képviselők véleménye az, hogy ezt a lerakatot fel kell számolni.

 

Ki kell szedni a mérget a Duna holtágából, el kell vinni onnan biztonságos helyre, ez a végleges megoldás. A minisztérium és a szakértők is elismerik, hogy ezt így kellene megtenni, egy ellenérvük van, mégpedig hogy ez [a megoldás] négyszer drágább, mint az izolációs kapszula módszer.

 

Én úgy gondolom, hogy most nem elsősorban a pénzre kellene figyelni, hanem egy végleges megoldást kellene keresni, hiszen az emberek egészségéről és az ivóvíz minőségéről volna szó. Ezért a múlt héten kezdeményeztem egy találkozót a kollégákkal és írunk egy levelet Juncker bizottsági elnök úrnak illetve Robert Fico miniszterelnöknek, amiben javaslatot fogunk tenni.

 

 hirdetes_810x300  

Közeledik az [európai] költségvetési időszak vége, és mint mindig, ilyenkor már látni lehet, hogy mely területeken nem tudja sajnos Szlovákia kimeríteni a forrásokat. Ha nem tesz semmit a szlovák kormány, és az Európai Bizottság, akkor ezek a pénzek elvesznek. Az Európai Bizottság ennek akár örülhet is, mert pénzt spórol. (…)

 

Úgy gondolom, hogy a fel nem használt pénzeket kellene a vereknyei hulladéklerakat felszámolására fordítani. Erre fogjuk kérni Juncker és Robert Fico urakat. A szlovák kormánynak még van ideje arra, hogy meghatározza azokat a tételeket, amelyekből ezt finanszírozni lehetne, így nem a szlovák adófizetők, hanem az EU-s alapok finanszíroznák ezt a folyamatot.

 

 

facebook/Csáky Pál

Nyitókép: euractive.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!