Barátaim! Egy ország politikai képviseletébe az összes politikus beletartozik. Koalíciós, ellenzéki és parlamenten kívüli. A politikai képviselet magatartása a társadalom egészére kihat. 2010 óta látjuk, hogy egyes politikusok úgy viselkednek, mintha fikarcnyi tisztesség és intelligencia se szorult volna beléjük.

 

A szitkozódás és a teátrális gesztusok a politizálás általánosan elfogadott eszközeivé váltak. Elég tolvajt vagy árulót kiáltani, s ezzel véget is ér a politikai munka. Én nem a kamerák előtt politizálok, hanem a tárgyalóasztalnál. Mert a politikai munka alapja a tárgyalás.

 

A tetteiért felelősséget vállaló politikus sok mindent mérlegel, megoldást keres és tárgyal. Én mindig ezt tettem. 1998-ban, 2011-ben, 2012-ben, 2016-ban, 2017-ben is és most is. Tiszteletet vált ki belőlem a tüntetések ereje.

 

 hirdetes_810x300  

Azt azért hangsúlyoznám, hogy ahogy a mečiari amnesztiákat sem lehetett volna eltörölni a Híd nélkül, R. Kaliňák és R. Fico távozását sem élhettük volna meg a Híd nélkül. Már megszoktam, hogy a nehéz pillanatokban hozzánk fordulnak. Elvárásokkal, szitkokkal.

 

Nyitókép: maszol.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!