„Az alábbiak személyesebbek lesznek.

 

8 évet csináltunk együtt végig így vagy úgy, egy nagy és összetartó közösségben. (…)

 

Megszámláthatatlanul komoly, emberileg is nagyon nehéz, és embert próbáló döntést láttam közelről, egynémelynek részese is voltam. E túlzás nélkül brutális munkának, a magyar állam újjászervezésének köszönhető, hogy idehaza emelkednek a bérek, és aki dolgozik, az egyre többet kérhet.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Ennek a megfeszített munkának köszönhető, hogy Közép-Európában mára két jelentős állam van: délről Magyarország, északról Lengyelország. Keletre Románia egy bizonytalanságan tartott, amerikai ügyészséggel zsarolt és sakkban tartott állam. Ukrajna tulajdonképpen szétesett, milliók távoztak keletre és nyugatra egyaránt.

 

Ne akarjunk magunknak ilyen jövőt, mert a szolgaságból csak nyomorúság lesz.

 

Szemben a hajbókoló kiszolgáltatottsággal, igen, ennek a munkának, és ennek a normális testtartásnak köszönhető, hogy ha nem is mondják ki, de a Kárpát-medence majd minden államában elfogadják mára: Magyarország a térség vezető ereje, ha valahova, akkor Budapestre érdemes figyelni.

 

Naphosszat lehetne sorolni, mi minden változott meg, egyenesedett ki, vált olyanná, amilyennek elképzeltük.

 

Természetesen ez az ország még mindig nem olyan, mint amilyen lehetne, még mindig több van benne, még mindig többet tudunk – 8 évbe most ennyi fért bele, és ez nem kevés. Minden reális értékelés alapján ez a két kormányzati ciklus volt a legsikeresebb 1918 óta.

 

(…)

 

Ész, finesz, kitartás, szorgalom és bizony jó értelemben vett ravaszság is kell hozzá. Sorsunkat olyan nagy, és roppant hatalmú erők is képesek befolyásolni, akiknek a létezéséről nem is tudunk, mert a fejünk felett nem is látszanak, mégis hatással vannak az életünkre, és mégsem kérhetjük őket számon.

 

Mi sem vagyunk azonban eszköztelenek: ma ismét a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, ha a szívünk mellett az eszünkre is hallgatunk.

 

2X Fidesz.”

 

Kobza Miklós gondolatai a Facebookról

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!