Van egy rossz hírem az inkorrekt autókereskedőknek, és van egy jó hírem a fogyasztóknak, illetőleg a használtautó-vásárlóknak.

 

Az Európai Parlamentben ezen a héten elfogadtunk egy határozatot, egy megoldást, ami nemsokára hatályba lép. Ennek lényege, hogy kiépül egy európai uniós elektronikus információs rendszer, mely minden autón ellenőrizni fogja a megtett kilométereket. Az eddig műszaki ellenőrzések összes adata bekerül ebbe az információs rendszerbe, amit nagyon nehéz lesz kijátszani.

 

Tehát ha behoznak egy autót Szlovákiába vagy Magyarországra bármelyik más harmadik országból, akkor vele jönnek az adatok és az eddigi szervizelés is, így a vásárló többé-kevésbé pontosan fogja tudni azt, hogy mit várhat el attól az autótól.

 

 hirdetes_300x300  

Úgy gondolom, hogy a vásárlók, a fogyasztók érdekeit kell nézni, védeni és megpróbálni minimalizálni azt a trükközési lehetőséget, amit a nem korrekt eladók próbálnak ezen a téren megvalósítani. Remélem, hogy csakhamar Magyarország és Szlovákia polgárai is érezni fogják, hogy javult a piac biztonsága, átláthatósága és korrektebbek lesznek azok az adatok, amelyekhez hozzájutnak majd.

 

Vége a trükközésnek

Gepostet von Csáky Pál am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Csáky Pál Facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!