Elegünk van már ebből a képmutatásból. Már látom a sok hozzászólást arról, hogy a képviselőknek minimálbérért kellene dolgozni, mi több, ingyen, stb. De már nem érdekel.

 

Évekig az volt a szabály, hogy a képviselő fizetése az átlagbér háromszorosa, mígnem tíz évvel ezelőtt valaki javasolta, hogy fagyasszák be a képviselői fizetéseket. Mondjuk válság idején rendben van (bár azért itt is értelmetlen dolognak tartom, mert ha krízisben nem emelkedik (csökken) az átlagbér, akkor ugyanúgy stagnál (csökken) a képviselő fizetése is).

 

Személy szerint 2010-ben vettem a fáradságot, hogy feloldjuk a képviselői bérek befagyasztását (melyet az államháztartási hiányhoz kapcsoltuk), csakhogy utána jött egy másik populista (Fico), és újra befagyasztotta a béreket.

 

 hirdetes_400x285  

De ma? Az eredmény az, hogy a parlamentbe boldog-boldog szeretne bejutni, és főleg a tehetségtelenek, illetve a mindenre képesek igyekeznek ide. Oké, Matovič x millióért adta el a cégét. Jánoš és Fico képviselők Jánoš feleségének elmondása alapján alobalban loptál a pénzt, így teljesen mindegy számukra, hogy képviselőként mennyit keresnek. De pártelnökként egyre gyakrabban találkozok azzal, hogy a tehetséges emberek, akik máshol jobban is meg tudnak élni, visszautasítják, hogy parlamenti képviselőnek induljanak. Lehet, hogy Ficonak és Matovičnak ez megfelel, hogy szófogadó bábjaik legyenek.

 

Tényleg azt akarjuk, hogy a parlamentben csak olyanok üljenek? Tényleg nem képes a társadalom találni 3 millió eurót a képviselők fizetésének emelésére? Apropó, ez az összeg 1 ezreléke az államháztartás összegének, és mintegy a fele annak, amennyit a parlament elnökeként anno a törvényhozás működésén megspóroltam.

 

Igor Matovič,, tényleg ennyire értékeljük csak a képviselők munkáját? Próbálj meg előkészíteni valamilyen reformot, és megérted, hogy ez mennyire olcsó húzás.

 

Richard Sulík: Facebook

Nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!