Felejtsük el, hogy „ki nem ugrál, büdös cigány”. Van helyette jobb: „aki ugrál, büszke magyar”!

(..)

Történelmi győzelem a fehéroroszok ellen, majd tegnap este a beloruszok úgy elnáspángolták a franciákat, hogy mi végül – gondolom, átmenetileg – visszaestünk a második ligába. De közben azért hokinemzet lettünk.Mindezt úgy, hogy a teljes magyar válogatotti keret éves fizetése a külföldi klubokban játszókkal együtt sem éri el az egymillió eurót. (..) Összehasonlításképpen: a nálunk nem nagyságrendekkel jobb szlovákok egyik NHL-játékosa, Andrej Sekera idényenként 5,5 millió dollárt (1,7 milliárd forintot) keres. Egyedül. Ennyit.

(..)

Ez a közösség tudta, hogy a szabályok szerint mindig a vesztesnek kell elhagynia először a jeget, mégis – a büntetés ódiumát vállalva – bent maradt Himnuszt énekelni a szurkolókkal. Aztán persze a nemzetközi szakszövetség eltekintett a büntetéstől; egyrészt, mert valahol ők is emberek, és meghatódott állapotban nem könnyű szigorúnak lenni, másrészt akkora reklámot senki nem csapott idén a hokinak, mint a vébé legszenvedélyesebb csapatának választott magyarok, illetve a bő ezerfős táboruk.

 

 hirdetes_300x300  

A tábor, amely nem azt ordibálja, hogy „ki nem ugrál, büdös cigány”, hanem azt, hogy „aki ugrál, büszke magyar”. Elkezdi guggolásban énekelni az „Érik a szőlő”-t, majd amikor odaér, hogy „van vöröshagyma”, hirtelen mindenki felugrik, és tombol. (..) A tábor, amely a Kanada elleni meccsen 6:1-es bukónál azt kiabálja, hogy „bírók nélkül senkik vagytok, hej” – de mindezt egy pillanatig sem gondolja komolyan.

 

Magyarország, így szeretlek!

 

valasz.hu – Bódis András: Magyarország, így szeretlek! Pont így!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!