Kálmán Olga a konkurens csatornához távozik, a Mészáros Antónia vezette Szabad Szemmel lekerül a képernyőről – nem múlik el a december sem felfordulások nélkül a magyar médiában. Ma délben nagyot ment a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor Kálmán Olgáról fogalmazott Facebook-posztja, melyben a figyelmes olvasó felfedezhet egy nagyon fontos mondatot. Idézem:

 

„Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével – akarva-akaratlanul – Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát.”

 

A furcsa szintaxis ne tévesszen meg senkit, az üzenet szög egyszerűségű: a Hit Gyülekezete vezető lelkésze lényegében Orbán Viktor védelmezőjeként nyilatkozik, aki maximálisan elutasítja a miniszterelnök ellen irányuló vendettát, vagyis megtorlást.

 

(Az AGRO-TV-ATV Zrt. a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozó cégek többségi tulajdonában van.)

 hirdetes_300x300  

 

Németh üzenetének pedig anélkül is nagy jelentősége van, hogy pontosan tudnánk, mi van Kálmán Olga átszerződésének hátterében. (Németh Sándor írása szerint amúgy az, hogy a televízió tulajdonosaival ápolt normális viszonyt a műsorvezető egyoldalúan felrúgta.)

 

Sokadik jelét látjuk annak, hogy befejeződik a Hit Gyülekezete 180 fokos fordulata, és a SZDSZ természetes szövetségéből megérkezik a Fidesz/Orbán Viktor nyílt támogatóinak körébe.

 

„Feltéve, de meg nem engedve, hogy több mint negyedszázada a Hit Gyülekezete tagjai vagyunk, 1990 óta a következő pártokra kellett szavaznunk vagy legalábbis nyitottnak lennünk: SZDSZ, MSZP, MDF, Együtt 2014, Fidesz”

– írta Szőnyi Szilárd kolléga a témáról szóló október közepi áttekintésében. A mostanság látható fordulat tényleg hihetetlennek tűnik, ha emlékszünk, hogy a gyülekezet szerepet játszott az Antall-kormány ellen szervezkedő Demokratikus Charta létrejöttében, sőt, amint Németh Sándor ősszel a Mandinernek elismerte, ők biztosították a szervezet technikai feltételeit is.

 

Az idézett cikkben 4 jelet azonosítottunk, ami valamilyen módon arra utal, hogy az ATV-t birtokló Hit Gyülekezete a kormánypártok felé tolódik:

 

  • A médium fenntartását egyre inkább kormányzati reklámok támogatják, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól a kvótakampányig. (Baloldali és liberális véleményvezérek hőzöngtek is a migránsellenes kampányfilmek befogadása miatt.)
  • Állítólag kormányzat körökkel kötött paktum miatt került le a képernyőről Avar János, Bolgár György, Németh Péter, Mészáros Tamás és Friderikusz Sándor.
  • A gyülekezet képviselője Morvay Péter nyílt levélben védte meg Orbánékat a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder antiszemita vádjaitól.
  • Németh Sándor Bayer Zsolt-i keménységű hangot ütött meg a kvótanépszavazás kampányában, amikor olyanokat nyilatkozott, hogy „Az iszlám és a balliberális oldal szövetsége fenyegetés”.

 

Így jut el a Hit Gyülekezete az SZDSZ-től a Fideszig. A változást az ATV hűséges baloldali nézői is egyre jobban meg fogják érezni.

 

Borbás Barna: valasz.hu – Kezdhet elbúcsúzni az eddig ismert ATV-től

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!