Lássuk, milyen is az a bizonyos 180 fokos fordulat. Innen indulunk – az időpont múlt csütörtök-péntek:

 

Orbán Viktor: Nem a Fidesznek, vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtésére, hiszen nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre.

 

(..) Majd tegnap este az ATV-ben Bánki Erik, a Fidesz képviselője, a parlament gazdasági bizottságának elnöke:

 

 hirdetes_400x285  

Ha népszavazást kell majd kiírni az olimpiáról, akkor annak a népszavazásnak országosnak kell lennie, mert a nemzeti költségvetésből költenénk a beruházásokra, az pedig mindenkire tartozik. Nem lehet szétválasztani a kormányt és Budapestet ebben az ügyben, mert a kiadásokról a kormány dönt.

 

Nagy varázslat persze nincs, a Fidesz kommunikációs és politikai stratégái elemezték a helyzetet, és arra jutottak, hogy az első irány, vagyis a rugalmas elszakadás egyszerűen nevetséges volt, mivel korábban a párt, a kormány és Orbán Viktor is ott állt sziklaszilárdan a budapesti olimpia mozgalmának élén.

 

A budapesti népszavazás viszont pont az, amit a Momentum Mozgalom (MoMo) akar, így a mögé sem lehet beállni. Marad tehát az országos voksolás, amelyre ráadásul kiválóan ráönthető az áruló ellenzék csúnya politikai cirkusszá züllesztette az olimpia nemzeti ügyét kommunikációs körítés.

 

Az viszont érdekes jogi folyamat lesz, hogy adott esetben a MoMo sikeres fővárosi népszavazási kezdeményezése miként illeszkedik majd a Kúria által korábban többszörösen is elmeszelt országos olimpiai voksoláshoz.

 

Heti VálaszDévényi István: Fordulat az olimpiai népszavazás ügyében

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!