Kedves Kormánytagok!

 

Holnap lesz egy hete, hogy a parlament gyorsított eljárásban, 123 igen, 38 nem ellenében megszavazta a felsőoktatási törvény lex CEU néven köznevesülő módosítását, vagyis éppen ideje a számvetésnek. Hol állunk, hogy állunk, mit is hozott nekünk ez a mozgalmas hét? Az áttekinthetőség kedvéért kedvezőségek és hátrányosságok szerint szedtem szét a következményeket.

 

Negatívumok : (

 

 hirdetes_400x285  
  • Ismét van ügye az ellenzéknek. Nem telt el másfél hónap a budapesti olimpiás pályázat elengedése óta, és ismét itt egy téma, ami mögé felsorakozhat a parlamenten belüli és kívüli ellenzék.

(…)

 

  • A saját tábor is megosztott. Navracsics Tibor, Bencsik Gábor, egy csomó konzervatív tudós, ex-KDNP-s lánykák stb. Ráadásul megérzésünk szerint – de persze ne legyen igazunk! – a vasárnapi városi séta nemcsak szemét körúti kommancsoktól és romkocsmák mélyén merengő liberálisoktól hízott ilyen nagyra, hanem a klasszikus Fidesz-táborról ütemesen leszakadó arcoktól is.

 

(…)

 

  • Magyarország ismét címlapon van Washingtontól Brüsszelig mindenhol. Persze nem újabb Oscar-díj miatt, vagy azért, mert a Mészáros és Mészáros Kft. innovációs részlege feltalálta az energiatermelő aszfaltot, hanem a Soros-ellenes politikai termék miatt. Üzenget nekünk az amerikai külügytől az Európai Néppártig mindenki, szövetségesünk viszont nincs.

 

(…)

 

Pozitívumok : )

 

  • Lehet orrvérzésig sorosozni a tévében, rádióban, addig sem szól zavaró mellékkörülményekről a közélet.

 

  • Plafonig van idegesítve a baloldali és liberális belvilág, ami kétségkívül szórakoztató, de 2014 óta nincs nagy sportértéke.

Ennyi. Kollégák, csak egyetlen kérdés: megéri?

 

válasz.hu – Borbás Barna: Megvan, mire jó a CEU-háború

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!