A magyar irodalom tele van jogvégzett íróval, aki első műve megjelenése után soha többé nem jogászkodott. Kötter Tamás 2013-as, Rablóhalak című novelláskötetének sikere után sem módosított pályát. (…)

 

„Ma már tudni lehet, hogy az 1965 és ’70 között született diplomások – főként jogászok és közgazdászok – a rendszerváltás igazi nyertesei. Őket szippantották be a hazánkba települő multik, ők jutottak – közgazdasági vagy szociológiai kifejezéssel élve – a technikusi pozíciókba a kiépülő új világban. Ők alkotják ma a felső középosztályt. Én az utolsó pillanatban érkeztem ide”

 

– mondja a Heti Válasznak Kötter Tamás író, akinek nemrég jelent meg Ikea, vasárnap című regénye.

 

Szerinte ennek a nemzedéknek a gyerekei mélyen lenézik a szüleiket, miközben egyetlen percet nem dolgoztak még.

  hirdetes_300x300   

 

„Mamahotelekben élő, világot járt jakobinusok, egy középosztály-ellenes újmarxista csoport tagjai. Folyamatosan keresik az identitásukat, drága szórakozóhelyeken vitatkoznak a szegénységről, egyéni jogaikról, amelyekkel messzemenően tisztában vannak. (…) Ha az apák a globális kultúra szánalmas termékei, akkor ezek a gyerekek a végtermékek. Ezek már nem akarnak házasodni, nem akarnak gyerekeket nevelni, mert a gyerek időrabló dolog.”

 

HetiVálasz, „Ezek már nem akarnak házasodni, nem akarnak gyerekeket nevelni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!