Csúnya kelet-európai bevándorlók, azok veszik el szegény franciák munkáját. Ezt is megtudtuk a francia elnöktől, két mondattal azután, hogy európai sorsközösségről delirált. Gratulálunk.  Szerelem dalára elindult Emmanuel, mit elindult, rögtön győzött is, s ha már elnök lett belőle Frankhonban, annak rendje és módja szerint nyilatkozni kezdett. Ilyeneket:

 

„Egyes kelet-európai politikusok cinikus módon közelítenek az EU-hoz: az EU csak a pénzosztáshoz kell, anélkül, hogy az értékeit tiszteletben tartanák. Európa nem szupermarket, Európa sorsközösség.”

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

S miközben a magyar kormány cinizmusához nem férhet kétség egy sor területen, ahogy az egészségtelen mértékű pártállami terjeszkedését is rossz nézni, mégis mi a fő kérdés, amelyben mi, a csúnya közép-európaiak letértünk az „európai értékek” fényes ösvényéről?

 

Természetesen a migránskérdés, a kvótaügy, amelyben friss kötelezettségszegési eljárás is van ellenünk. Macron szerint tehát nyilván be kellene fogadnunk migránsokat, mert az lenne az európai. Eddig csak a szokásos blabla, említést sem érdemelne a dolog.

 

(…)

Az európai szolidaritás tehát azt jelenti Franciaországból nézve, hogy EU-s állampolgárokkal nem vagyunk szolidárisak, még annyira sem, hogy a hosszú tárgyalások, megfelelések és lemondások árán elnyert, megszavazott, kodifikált munkavállalási jogukat természetesnek ismerjük el, a nem EU-s állampolgárokkal meg, akikkel szemben egyébként semmilyen kötelezettségünk nincs, nagyon szolidárisak vagyunk, őket be kell fogadni, át kell venni, segélyezni kell. (…)

 

Valasz.hu – Stumpf András: Helyedre, magyar! Íme, a csúcsszolidáris Macron

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!