(…)

Miért reagál Bugár Béla ilyen hektikusan egy közösségi felvetésre? Mert számára a téma kínos, színt kellene vallania. Arról, mennyire tartja magát magyarnak egy szlovák-magyar választók szavazataira épült, társadalmi békét mímelő vállalkozás vezetője? Mennyire fontos számára az a durván 100 000-re becsülhető magyar szavazó, akinek még mindig a magyarsága, a gyermekei jövője, az anyanyelve meghatározó, ámde atavisztikusan bízik a Pomlé Géniuszában? Vagy fontosabb neki az őt magasba emelő, durván 70 000 szlovák szavazó érdeke?

 

Bugár Béla politikai alapállása a sértődöttség és a bizonyítani akarás. Amikor leváltották az MKP elnöki tisztségéből, félrevonult, s azt mondta, inkább kertészkedni fog. Természetesen akkor sem lódított, csak épp nem mondott igazat. Meglépte azt, amit a közösségére valamit is adó vezető sosem tesz: kettéosztotta a szlovákiai magyarokat.

 

Nemrég azonban előállt egy új helyzet: az „ősellenség” MKP-ban, amelyet csaknem sikerült a padlóra küldeni, tavasszal egy fiatal, agilis csapat vette át a vezetést. Ez a csapat nem azonos a sértődött Bugár egykori ellenfeleivel. Leegyszerűsítve azt is mondhatnám, hogy tavasztól egy új és egy régi struktúra áll szemben egymással. Legalábbis vezetői szinten.

 hirdetes_300x300  

 

Bugár és társai a régi csapatot, kultúrát és erkölcsöt képviselik, ami finoman szólva a kompromisszumok, nem finoman szólva a politikai kupeckedés, pozíciókkal való csencselés „művészete”. Erről árulkodik az is, miért nem volt fontos a Híd számára sem az oktatásügyi, sem más, a közösség számára fontos miniszteri tárca. Azokban nincs elég „fantázia”, magyarán pénz. Az nem elég nagy biznisz! (…)

 

Hírek.skKövesdi Károly: Merjen magyar lenni!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!