Nézzük: magyarok a nemzetiekkel, régiek az újakkal, jobbosok a balosokkal… minő boldogság látni, hogy ilyen szépen működik ez a „macskakutya” (koalíció). Ideológiai ütközések? Nincsenek. Programbeli különbségek? Feloldották. Hiszen minek ide bármilyen program, ha később úgysem tartják be.

 

Ha a kormányzásról, konkrétabban több százmillió euró szétosztásáról van szó, a koalíciós partnerek rendkívüli mértékű rugalmasságról tesznek bizonyságot. Ezért siet mihamarabb megépíteni a pozsonyi elkerülőt Roman Breceli Sieť-es közlekedésügyi miniszter is, annak ellenére, hogy korábban a Sieť bírálta leginkább a projektet.

 

Peter Plavčan, a Szlovák Nemzeti Párt oktatásügyi minisztere aláírja a 75 millió eurót érő szerződést arról a stadionról, amit Kmotrík 28 millió eurós beszerzési áron építhet fel és adhat át.  És hogy mindez ne legyen túl feltűnő, mindenki szorgalmasan kicsiny részesedésére hivatkozik, miszerint nem tudnak mit tenni, mert kevés százalékkal rendelkeznek.

 

  hirdetes_300x300   

Hirtelen a Most-Híd sem szavazza meg azt a törvényt, ami eltörölné az állampolgárságtól való megfosztás lehetőségét. A Szlovák Nemzeti Párt képviselői nem szavazzák meg azokat a beadványokat, amelyek kimutathatóan javítanák a vállalkozói környezetet, pedig a választások előtt büszkén hirdették ezirányú elkötelezettségüket.

 

A Sieť képviselői pedig szándékosan átsiklanak Robert Kaliňák üzelmei felett, annak ellenére, hogy  a választások előtt pont ők akarták lecserélni a régi politikusokat. (…) Természetesen ennek az oka nem az a félelmük, hogy elenszegülés esetén Fico lecseréli őket – mert nincs kire. Épp ellenkezőleg.

 

A Smernek szüksége van az SNS-re, a Most-Híd-ra és a Sieť-re, mert nélkülük nem csak képtelen kormányt alakítani, de egy jobboldali kormány és egy jobboldali belügyminiszter esetében, aki nincs benne nyakig a milliós csalásokban, több smeres nagyúr nyakában már ott lihegnének a nyomozóhatóságok.

 

(…)

 

Nincs mit tenni, az üzlet összeköt, de ezt, természetesen, az éhesek (hiszen Robert Fico három koalíciós partnere közül egyik sem jutott évekig hatalomhoz) nem ismerhetik el. Ez a fő oka annak, hogy a Smer mai koalíciós partnerei valójában nem próbálkoztak érdemben a jobboldali kormány megalakításával

 

(…)

 

HNonline.sk – Richard Sulík: Kšefty spájajú

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!