Egyre gyakrabban hallani, hogy ha a belügyminiszter egy olyan vállalkozóról, aki 12 millió eurót fizet ki készpénzben azt mondja, hogy ez egy pszeudoügy, akkor bizony jobb lenne, ha az említett miniszter szedné a sátorfáját és kiköltözne a miniszteri irodájából.

 

Én azonban nem sérteném meg őt ezzel. Lehet, hogy a miniszter úr konkrét esetekről tud, amikor a vállalkozók 12 millió eurónyi készpénzel fizettek, mivel azt állítja, hogy ez mindennapos. És mivel ő is vállalkozó, lehet, hogy ő maga is szokott így fizetni.

 

Talán tanácsot is tudna nekünk adni. Néhány, nemrég medializált esetből ismerős lehet a készpénzel való fizetés módszere, de összehasonlítva a fent említett talicskányi pénzel, ez csak aprónak számít.

 

  hirdetes_300x300   

A Fico kormány egy bizonyos miniszterének hét vagy nyolc ezer euró volt a zsebében, amikor gyerekágyat ment venni. A sok készpénzt azzal indokolta, hogy nem bízik a bankokban. Valószínűleg nem sok minisztert találnánk a világban, aki ennyire nem bízik saját országa bankjaiban, de én hiszek neki.

 

(…)

 

Ezért most sem kell sietni. Lehet, hogy Bašternák tisztességes vállalkozó, és tényleg 12 milliót fizetett készpénzben a szintén tisztességes Kočnernak. Utánfutóval több mint száz kilót is el lehet vinni.

 

Néhány napja az egyik napilapban Bugár az ártatlanság vélelméről beszélt. Néhány rosszakaró úgy vélte, csak viccel. Többek között ugyanis hangsúlyozta, hogy megbízik Kaliňákban. Köztudott, hogy alig egy órával azután, hogy Danko lenyilatkozta, hogy kormányra lép Ficoval, Bugár is gyorsan csatlakozott, mert hogy harcolni kell a fasizmus ellen.

 

Ennek ellenére saját elmondása szerint nehéz döntést hozott és három álmatlan éjszakájába került. Ha összeállok valakivel akiben megbízok, nincs okom egyetlen álmatlan éjszakára sem, és úgy alszok mint a bunda.

 

Ennek ellenére Bugár alig két óra alatt három álmatlan éjszakát élt meg. Erre valóban csak egy erős karakter képes. Ezért én most is hiszek neki.

 

A  Kaliňákkkal szembeni bizalmatlansági indítványnál biztosan helyesen dönt madj, Mint eddig mindig. Legjobb tudása és lelkiismerete szerint.

 

Hospodárske Noviny – Milan Kňažko: Pseudominister?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!