(…)

 

Felesleges leköpni, megbélyegezni egy embert, aztán meg bíróként viselkedni. A médiavadászat a galántai „Čistý deň” intézet igazgatója, Peter Tománek ellen pedig éppen ezeket az érzéseket váltja ki belőlem.

 

(…)

 

 hirdetes_400x285  

Ezekben a pillanatokban a tömeget követni a legvonzóbb. Az indulatok már kellőképpen fel vannak korbácsolva, a szorongatott kövektől pedig már viszket a tenyerünk.

 

De nem, én nem dobom el. Nem csatlakozom. Valamit már tudok az ilyen emberekről…Elég jól ismerem őket ahhoz, hogy tudjam, kevés olyan ember van, mint Peter Tománek, aki az eltévedt bárányokat újra és újra magához veszi. Kitartóan és türelmesen kínálja fel nekik egy új élet lehetőségét.

 

Amennyiben megmutatkozik, hogy az érintett csődöt mondott,  azt mondjuk ki hangosan. Ha bebizonyosodik, hogy részese volt egy bűntettnek, vagy  megpróbálta leplezni, legyen megbüntetve. Szeretném megtudni az igazságot. A felbolydult tömegnek azonban nincs joga ítélkeznie. (…) A tömeges bíráskodás valami olyasmi, ami őszintén feldühít, és nem csupán engem kellene, hogy dühítsen.

 

Az igazságnak, hogy igazsággá váljon, nem kell hangosnak lennie. (…) Az igazságnak megvan a maga ideje. Csendre van szüksége, és gondolkodó emberre. A galántai ügy során mintha mindez hiányozna. Csupán az utca, a rendőrök és a lárma maradt, ami keresztül nem lehet érthetően hallani.

 

HNonline.sk, Karol Lovaš: Pošpiniť človeka je niekedy to isté ako zabiť ho

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!