(…) A fülünkben még le sem csengtek Ján Slota sziporkái a kócos asszonyról és a lovon ülő bohócról, a diplomáciai csatározásba máris készenlétben áll az utódja, aki nem más, mint Andrej Danko.

A házelnök az európai parlament elnökeinek a migránskérdéssel kapcsolatos szlovák elutasítást nem akármilyen módszerrel, hanem egyenesen a történelemmel szeretné megmagyarázni. Mi ugyanis más értékeket képviselünk, mint azok az országok, akik bebizonyították, hogy képesek együtt élni más kisebbségekkel is. Ami viszont a legrosszabb, hogy Dankonak ebben a dologban kivételesen igaza van.


(…) Hasztalanul keresnénk Európában még egy olyan házelnököt, aki beismerné, hogy elvenné a muszlimok jogait az új egyházak bejegyzésére vonatkozóan. A mi kapcsolatunkat a kisebbségekkel kellőképpen jellemzi, hogy a zsidókat nagyobb ellenállás nélkül hagytuk deportálni, a németeket kiűztük a romák nagy részét pedig hagyjuk egzisztenciális szegénységben élni. A magyaroknak méltó módon túlélnek, mert több százezren vannak és a Dunán túl egy diplomáciailag befolyásos és nagyhangú védnökük van. Ahogy Danko mondja, nyilvánvaló, hogy „mentálisan és a fejlődés terén is teljesen más szinten állunk”. (…)


(…) A Nyugattal folytatott társadalmi, gazdasági és biztonsági integráció kereszttűzben áll a szlovák érdekekkel, amit Danko ráadásul még a saját szavaival is nagymértékben veszélyeztet. Miért is állna a németeknek és franciáknak érdekében az, hogy egy olyan országgal integrálódjanak, amely jelenleg még csak ott tart, hogy a birkákat terelgeti a hegyoldalra és szalmababákkal játszik?

Szlovákia hasznára, szerencsére, a szónoki képességei válhatnak. Ezután már csak abban reménykedhetünk, hogy akármit is mond Danko a kollégáinak, senki sem fogja megérteni, hogy valójában miről is volt szó.

HNonlie.sk, Peter Takčenko: Pomoc, Danko má pravdu

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!