Én úgy gondolom, hogy ez az ország valóban válaszúthoz érkezett, és látom, ahogy az emberek élnek, azt, hogy elegük van abból, ahogy az állam működik, nem értik, hogyan működik, nem értik, miért bonyolítja az életüket. Ezért (…) nagy változásra van szükség.

 

(…) Nem az a prioritás, hogy rögtön minél több tagunk legyen. Ebben a pillanatban az a prioritás, hogy beszéljünk az emberekkel arról a programról, amit előkészítünk.

 

(…) Mi nem egy területi autonómiáról vagy hasonlóról beszélünk, mi az önkormányzatról beszélünk, ami már ma is valóságosan működik. Én úgy gondolom, hogy a jövőben Dunamenti-alföld egy Pozsony és egy Komárom megyéből áll majd.

 

 hirdetes_810x300  

(…) Tudtam, hogy a nemzeti-szocialista pártokból megjegyzéseket vált ki [ez az elképzelés], és bizonyára valamilyen magyar-ellenes kártyára játszanak majd. (…) Azonban a működtethetőség, Szlovákia fejlődése és a generációváltás szempontjából ez már nem annyira lesz téma.

 

Úgy gondolom, hogy a szlovákok ezen már túl vannak, sokkal megértőbbek, és főleg: már rendelkeznek egy nagy tapasztalattal. Van itt nyolc nagyobb közigazgatási egység (VÚC, azaz a megye – a szerk. megj.), amelyeket tisztán politikai szempontok alapján hoztak létre, éppen félelmükből adódóant (…). Szerintem ezek a nagyobb közigazgatási egységek teljesen feleslegesek, mert a lakosok nem tudtak azonosulni, mert nem javítottak az életükön (…).

 

Az eredmény, hogy a magyaroktól vagy valamelyik kisebbségtől való félelem miatt hozott politikai döntés abszolút rossznak bizonyult. (…) És ezt meg kell változtatni. (…)

 

Rybníček: Nastal čas na maďarskú župu. Za stav Slovenska môžu pomery v Bratislave

Nyitókép: konzervativnyvyber.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!