Az interneten számtalan mennyiségű troll van. Olyan emberek, akik egy életről és halálról szóló cikk alá leírják: „végre meghalt!” Nem számít nekik, mikor ítélkeznek. Minél erősebb reakciót váltanak ki, annál jobban örülnek. (..)

 

A parlamenti troll tetteti a meggyőződését. Harcol a „mainstream” ellen és igyekszik azt lyukra futtatni. Sikerként könyveli el, ha mások ideológiai harcosnak tartják a jobb holnapért. Meggyőződése azonban rugalmas – a pozíciója megtartásáért vagy jobb provokációért bármilyen átfordulásra képes.

 

Sokáig Ľuboš Blaha volt a legnagyobb troll. Sokakat meggyőzött őszinte elköteleződéséről a kommunizmus, vagy legalább a radikális baloldal érdekében. Elég csak megnézni hosszú személyes és professzionális szövetségét Pavol Paškával, hogy megértsük, itt valami nincs rendben. (..)

 

 hirdetes_300x300  

De ez nem csak a Smer kiváltsága. Milan Krajniak Blaha tükörképe a konzervatív, szélsőjobb felé tolódó jobboldalnak. Boris Kollár az ő Pavol Paškája. (..)

 

A trollkodás technikáját a szlovák politikában befolyásos politikusok is használják. Robert Fico, Richard Sulík vagy Marian Kotleba rég megértették, hogy provokálni hasznos lehet. Számukra azonban ez csak egy eszköz a széles politikai karrierjükben. A parlamenti trolloknak mindegy, valójában mijük van és mit tudnak elérni.

 

Az internetes trollok ellen csak egy megoldás létezik – nem etetni őket. Nem reagálni, vitázni, hanem ignorálni. Ugyanis minden reakció csak egy újabb kolbászdarab a troll gyomrába. Ugyanez érvényes a parlamenti trollokra is. Nem szabad etetni őket. Hogy ne legyen félreértés.

 

(..)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!