Gyorsabban ment, mint gondoltuk. Néhány hónappal ezelőtt hozakodtunk elő azzal az elmélettel, hogy Andrej Dankoban nagy a politikai étvágy és az ösztön, de karrierje csak addig tarthat, míg el nem ér Ivan Gašparovič szintjére – vagyis míg az emberek szórakozását szolgáló nevetség tárgyává nem válik. (…)

 

(…) Egyesek azt mondhatnák, hogy Robert Fico és Bugár Béla is hosszú ideje szenved már az internettől, mégis tartják pozíciójukat. De itt fel kell hívni a figyelmet egy alapvető különbségre. A politikus (…) válhat ugyan az emberek gyűlöltének tárgyává, élésen kritizálhatják, de abban a pillanatban, hogy nevetségessé válik, neki politikailag lőttek.

 

Jól illusztrálta ezt Vladimír Mečiar hosszúra nyúlt története, aki végül nagy terveiről már csak Nora Mojsejovával vitatkozhatott, vagy ott van Radoslav Procházka példája, aki nagy igyekezete ellenére sem tanult meg meggyőzően hazudni.

 

 hirdetes_810x300  

Persze, néhányan azt is mondhatnák, hogy ez nagyon igazságtalan Andrej Dankoval. A katonai rang odaítélésének ügye elsősorban Martin Glváčra nézve lett volna terhelő, aki sokkal nagyobb tiszti rangokat adományozott a kormánybeli barátainak, és néhány esetben (talán) törvényellenesen is.

 

Nos, a forma gyakran győzedelmeskedik a tartalom felett, de sem Fico, sem Paška, sem Maďarič de még Jahnátek sem törték magukat, hogy összehívjanak egy sajtótájékoztatót, hogy szerzett katonai rangjukról beszéljenek, és megcsókolják a jelvényeiket.

 

(…)

 

Hospodárske Noviny, Peter Tkačenko: Smrť kapitánova

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!