Állami alkalmazott. Hivatalnok. Lassan úgy hangzik, mint egy szitokszó. Az újságok a hivatalnokok hibáira mindig figyelmeztetnek, jogaik alapján pedig kvázi védett fajként írják le őket. Az igazság azonban teljesen más.

 

A legtöbb állami hivatalnok nem dolgozik mindig ideális körülmények között. Öreg, elnyűtt, valamikor az emberi életre és az egészségre is veszélyes épületekben dolgoznak, melyeket az állam a média reakciója miatt inkább fel sem újít, és akkor a technikai felszereltségükről nem is beszéltem.

 

A hivatalok és minisztériumok vezetői sokszor azért nem olyan bátrak ahhoz, hogy aláírjanak egy pár százezer eurós felújítási szerződést, hogy másnap ne jelenjen meg egy kritikus hangvételű cikk.

 

 hirdetes_300x300  

Viszont nem értik meg, hogy az emberek csak ösztönző környezetben tudnak jobb teljesítményt nyújtani. A környezet azonban nem minden. Másik probléma a fizetések. Azok az alkalmazottak, akik az államnak dolgoznak és a közforrásokról, tehát a pénzünkről döntenek, gyakran nincsenek jól megfizetve.

 

Mivel az állam nem törődik az alkalmazottaival, gyakran megesik, hogy a szakmailag jól képzetteket a kereskedelmi szektor ellopja. És fordítva is igaz, az államnak gyakran problémát okoz a szakemberek szerzése a kereskedelmi szektorból.  (..) Ha működő államigazgatást szeretnénk, akkor el kell kezdenünk foglalkozni a hivatalnokok fizetéseivel is.

(..)

Az állam számára prioritásként kell kezelnie azt, hogy vonzó munkáltatója legyen azoknak a legkiválóbb embereknek, akik 21. századi szinten igazgatják majd az államot és lakosait. (..)

 

hnonline.skPeter Pellegrini: Pracovať pre štát musí byť viac sexi

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!