Nem, nem egy tisztességtelen ajánlatról van szó, hanem Németország legújabb lépéséről a kelet-európai fuvarozók ellen.

 

Angela Merkel és az új franciak elnök, Emmanuel Macron mindent megtenne a közös európai piac és szolidaritás érdekében. Vagyis verbálisan mindenképp. A valóság azonban az, hogy a közös piac főleg akkor számít, ha a nyugat-európai cégek keleti piackor való belépéséről van szó. Legyen az stratégiai vállalatok privatizálása, külföldi élelmiszerek behozatala vagy földvásárlás. Ennek az eredménye többek között a szlovákiai élelmiszerek történelmileg legalacsonyabb aránya a szlovák piacon, csak kicsivel több egy harmadnál. Idáig a közös piac nagyszerűen működik.

 

Viszont ha a szlovákiai (összességében a kelet-európai) cégek nyugat európai piacokra való belépéséről van szó, a nagy európaiakból hirtelen a saját érdekek megalkuvást nem tűrő védelmezőivé válnak. Konkrétan a szlovákiai fuvarozók egyik ütést kapják a másik után.

(…)

 hirdetes_300x300  

A legújabb ötlet mindössze csak 5 napos. Bármilyen konzultáció vagy figyelmeztetés nélkül Németország május 24-én olyan törvényt hozott nyilvánosságra, amely aznap hatályba is lépett: ha a kamion sofőrje a járműben tölti az éjszakát 60 eurós bírságot kap óránként ( a munkaadó 180 eurós bírságot kap). Igen, jól olvassák. Minden egyes átaludt óráért. (…)

 

Nyolc parlamenti kérdést tettem fel, írtam a közlekedésügyi biztosnak, írtam a német pénzügyi körnek, módosító javaslatokat nyújtottam be az alkalmazottak közvetítésének irányvonalával kapcsolatban… semmi. Ha a nemzeti érdekekről van szó, a német és francia fülek senkit nem hallgatnak meg.

 

hnonline.sk – Richard Sulík: Noc v kamióne za 500 eur 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!