Az észtek ingyenes tömegközlekedését irigyelnünk kell, az eredmények magukért beszélnek. Aki azt gondolja, hogy az elsődleges (és egyetlen) célja az ingyenes közlekedésnek a városban közlekedő autók számának korlátozása, ám legyen.

(…)

Az ingyenes közlekedés legfontosabb célja, hogy növelje Pozsony megye bevételeit. Ezzel kapcsolatban két dolgot nagyon fontos megérteni. Az első: Az újonnan bejelentett lakosoknak köszönhetően az adóhányadból származó magasabb bevételek után az emberek jobb szolgáltatásokat kapnak. A nagyobb bevételből az önkormányzat finanszírozni tudja az ingyenes villamosokat, autóbuszokat és vonatokat.

 

De nem csak ezt. A pénzből marad a járműpark megújítására, új járatok indítására, útfelújításra, a sport, kultúra, oktatásügy finanszírozására, kerékpárutak és parkolóhelyek építésére is. Ezek majd biztosítják a kevesebb autót a városban.

 

 hirdetes_810x300  

A második: az ingyenes tömegközlekedésnek köszönhetően több száz eurót spórolhatnak meg a családok, miközben a megyének milliókat hoz. Az ingyenes közlekedés nagyjából egy 13. havi bérrel azonos megtakarítást jelent. Az egész éves, teljes árú bérlet átlagos ára Pozsony megyében 314 euró, a kedvezményes ára nagyjából a felére jön ki. A két felnőttből és két tanuló gyerekből álló család így 928 euró utazási költséget takarít meg egy év alatt. Szlovákiában az átlagos havi nominálbér 912 euró volt tavaly.

(…)

hnonline.sk – Pavol Frešo : Doprava zdarma sa oplatí župe aj rodinám

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!