Kritika a Hurok című magyar thrillerről! (…)

 

A Hurok az első, tényleg a közönségnek és a közönség igényeinek szánt magyar thriller. (…)

 

A Hurok ugyanis egy időutazós, pontosabban egy időkavarós thriller, de a legnagyobb erénye abból jön, hogyan bontja ki folyamatosan a cselekményét, és hogyan adagolja a saját szabályait. Ádám (Száraz Dénes) egy csempész, aki éppen meg akar pattanni a pszichopata főnöke (Anger Zsolt) elől, amikor barátnője (Martinovics Dorina) bejelenti, hogy terhes. Ádám bepipul, elmegy sétálni, de összefut a pár perc alatt sokkal rosszabb bőrben lévő barátnővel, aki hitetlenkedve fogadja:

 

 hirdetes_300x300  

Te élsz? Láttalak meghalni!

 

Hurok
Hurok. Fotó: Index.hu – Fegyverneky Sándor / Fórum Hungary

 

(…)

Ezt a filmet azért nézzük, hogy lássunk egy csávót, aki próbál kikeveredni valami fura időcsapdából, közben el akar intézni egy kefehajú Anger Zsoltot, plusz a terhes barátnőjét is meg akarja védeni. A legszebb a Hurokban az, hogy ezt a sok információt a lehető legkevesebb dialógussal mondja el, szóval a magyar filmek örökös rákfenéjét, a hiteltelenül kongó szövegeket is sikerül kikerülnie. Sőt, a vizuális történetmeséléssel eléri azt, hogy egyáltalán nem nézi hülyének a nézőt. Nincsen senki, aki elmagyarázná, hogy mi történik. Ha jól emlékszem, még a szereplők sem beszélnek róla. És ez így van rendjén.

 

Azért is, mert Száraz Dénesen azért érződik, hogy ő a szépen csengő, szépen artikulált mondatok híve, és néha a figurának sikerül kicsit nagyobb színpadi tapasztalatot kölcsönözni, mint kellene. Viszont megjelenésben remek hős. Rendszeresen panaszkodnak arról, hogy Magyarországon tök nehéz olyan színészt találni, aki jó karban van, harmincas, és tud játszani is. Száraz remek döntés volt, ráadásul hasonlít a fiatal Sean Beanre, ami egy olyan filmben, amiben folyton meghal a főszereplő, nagyon jópofa. (…)

 

 

Index.hu – Klág Dávid: Végre van egy világszínvonalú thrillerünk (filmkritika)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!