Nem volt törvényszerű, hogy az emberiség ilyen nehéz helyzetbe jusson, mint amiben ma van. A tudomány már régóta figyelmeztet. 44 éve (..) tudjuk, hogy természeti erőforrásaink végesek, hogy amit ma felélünk, annak egy részét gyermekeinktől, unokáinktól vesszük el, önző módon.

 

(..)

 

20 évvel később (..) már arról volt szó, hogy a csapdából – amibe addigra jutottunk – van kiút. (..) . A tudomány képviselői közel fél évszázaddal ezelőtt elkezdtek udvariasan kopogtatni a politikai döntéshozók ajtaján, (..) mára pedig eljutottunk oda, hogy az ajtót be kell törni. A négy évtizede megjósolt jövő ugyanis megérkezett. Nincs idő a további halogatásra, véget kell vetni a tudományos udvariaskodásnak, véget kell vetni a közhelyes politikai beszédnek, véget kell vetni a probléma szőnyeg alá söprésének.

 

 hirdetes_400x285  

(..)

 

Magyarország a szerencsésebb országok közé tartozik. Ez még akkor is így van, ha tudjuk, hogy a Kápát-medence klímája jóval sérülékenyebb Európa többi részénél. És vizünk a legbecsesebb kincsünk (..) A következő években Önök a víztudomány különböző kérdéseinek megoldásán fáradoznak: integrált vízgazdálkodás, vízbázisvédelem, víztisztítás, hatékonyabb öntözés

 

(..)

 

És ha netán csüggednének, akkor idézzék fel a Magyar Tudományos Akadémiát alapító Széchenyi István gondolatát: „Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve, esze, tudománya, szorgalma által.”

 

Áder János: A fenntartható vízgazdálkodás és a versenyképes Magyarország érdekében 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!