(…)

Milyen tanulságokkal szolgált az MKP szempontjából a jövőre nézve országos viszonylatban (önkormányzati, EP, köztársasági elnök-választások jönnek) a mostani megyei választás?

 

Rengeteg tanulságot hordoz magában. Egy éve is tudtuk, hogy a választásokat követően a mérleg nyelve leszünk Nyitra megyében. Be is jött!  Komoly fejtörést okoz számunkra annak a dilemmának a megoldása Nyitra megyében, amelyet számunkra a választási eredmények okoztak. Jelesül, hogy az új politikai széljárás alapján a jobboldali koalícióval együttműködjünk, ami magában hordozza az eredménytelenséget sőt, az 5 évig tartó végtelen konfliktusokat, mint amilyeneket megéltünk az első választási időszakban.

 

Hiszen az egyik oldalon áll a megye megválasztott elnöke, aki maga mögött tudhatja a megyei hivatalt, szőröstül-bőröstül. Ellenében tevékenykedne az enyhe többség, a jobboldal és az MKP koalíciója a megyei képviselő-testületben. Ennek alternatívája, hogy ott folytatjuk, ahol 2,5 évnyi együttműködés után abbahagytuk, jelentős eredmények birtokában.

 hirdetes_810x300  

 

16 év után az MKP Nyitra megyében irányító koalícióba kerülhetne formálisan is, kényelmes többséget képezve a képviselő-testületben, jelentős erőt képviselve a megyei hivatalban és a megye irányításában. Viszont ez koalíció megkötését jelentené a Smerrel.

 

El kell döntenünk, mi a fontosabb: az elért eredmények, beruházások a megye déli részében, az iskolahálózat fenntartása és fejlesztése, vagy besorakozás a divatos politikai áramlatba, eredménytelenül és permanens konfliktusokkal övezve. Fel van adva számunkra a lecke. Meggyőződésem, hogy bölcs döntést hozunk. Régióink, szülőföldünk és közösségünk javára.

 

Farkas Iván Körképnek adott interjúja
fotó: mkp.sk

 

Lefeküdni vagy sem a Smernek Nyitra megyében? Farkas Iván (MKP)a Körképnek – Interjú

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!