Értsék meg a tisztelt EP képviselők itt az uniós források megvonása és ezzel kapcsolatos érvelésük kapcsán, hogy ez a térség, konkrétan Magyarország is számos traumát élt meg a Nyugat jóvoltából.

 

Bár tudom, hogy erről szeretnek elfeledkezni, és nem politikailag korrekt dolog emlegetni, de Magyarországgal az első világháború után kegyetlenül elbántak. A második világháborút követően a Nyugat odadobott minket a Szovjetuniónak.

 

A rendszerváltás után Magyarország még jóval az uniós csatlakozás előtt liberalizálta a stratégiai piacait, ágazatait, majd az Unióba való belépést követően megnyitotta a piacait, odaadta a munkaerejét, (…) ami bizony nagymértékben hozzájárult többek között a német gazdaság fejlődéséhez.

 

 hirdetes_810x300  

Azt ne mondják, hogy az uniós forrás valamilyen kegyelemkenyér vagy adomány jellegű. A keleti országok, és kifejezetten Magyarország is nagyon sokat tettek le az asztalra, hogy ezekhez az uniós forrásokhoz hozzájussanak, másrészről pedig, morális, erkölcsi értelemben tartozik annyival a Nyugat, kiváltképp Magyarország irányába, hogy ezeket a forrásokat biztosítsa. (…)

 

 

Részlet Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Magyarország európai parlamenti meghallgatásán elhangzott felszólalásából

Nyitókép: magyarhirlap.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!