„Lehet, hogy ez csúnyán hangzik, de limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten. Ahhoz, hogy ők működjenek, rengeteget kell együtt dolgozniuk, hogy az edzők bele tudjanak nyúlni az automatizmusba. Megnézzük a mai formát, hogyan fog a mai csapat szervezetten együtt játszani. Idő kell, türelem kell, mind a játékosoknak, mind a vezetőknek, mind az embereknek. A limitált játékosoknak idő kell, hogy legyen egy rendszer. A biztonságos rendszer begyakorláshoz is idő kell.”

 

„Már sok mindennek ki kell jönnie a védekezésben, hol kezdik a védekezést, milyen magasan állnak támadásba, az ellenfél hibáit meg kell lovagolni. Nem vagyok bent az öltözőben, a stáb biztosan kielemezte az ellenfelet.”

 

„Én valamikor úgy döntöttem, hogy a Pintér-csapatot kitöröltem, és az Egervári-csapatra építettem. Az Egervári-csapatnak volt egy kohéziós ereje, jó csapatszelleme, ezt próbáltam erősíteni, más taktikai elemekkel. Kicsit nehéz a helyzet, ha úgy nézzük ez a Storck-csapat, ő rakta be ezeket a srácokat. Össze kell rakni őket valahogy, hiszen a Storck-éra végén kicsit már szétcsúszott a csapat, jöttek a vereségek”

 

 hirdetes_810x300  

„A felemelkedéshez az kell, hogy a magyar játékosok nemzetközi rutint szerezzenek, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszanak, így könnyebb lenne a válogatott edzőjének a feladata”.

 

„Türelem. A klubcsapatoknak jobban kell dolgozniuk, az utánpótlásban sokkal, de sokkal jobban, őszintébben és keményen kell venni a dolgokat ahhoz, hogy előrelépjen a magyar labdarúgás. A genetikánkban benne van, én mindig azt mondom, hogy nagyon vág az agyunk. Sok mindenre képesek lennénk. Fizikailag lehet, hogy nem, de agyban dől el nagyon sok ebben a játékban. Mivel a magyar játékosok tényleg sérósak, rájuk lehet bízni komoly feladatot, megcsinálják, mert van hozzá intelligenciájuk, játékintelligenciájuk. Ebbe kapaszkodnék, ezt erőltetném, valahogy egy igazi filozófiát kellene kialakítani”.

 

M4sport.hu: Dárdai Pál nyilatkozata a Magyarország – Ausztrália mérkőzés előtt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!